Pentru prima dată, Republica Moldova a obţinut 4 medalii la Campionatul European de lupte

În perioada 29 martie – 7 aprilie 2014, în Finlanda, s-a desfăşurat Campionatul European la lupte libere, lupte feminine şi lupte greco-romane, care a reunit participanţi din circa 40 ţări europene, se spune într-un comunicat de presă.

 

Pentru prima dată, Republica Moldova a obţinut 4 medalii la Campionatul European de lupte
(Foto: timpul.md)

Ministerul Tineretului şi Sportului a finanţat integral (transport, cazare, diurne) deplasarea la Campionat a lotului naţional compus din 19 sportivi şi antrenori, la cele trei categorii de lupte.  

În urma concursului, luptătorul moldovean Nicolae Ceban (cat.97 kg) a cucerit în data de 1 aprilie prima medalie de bronz a lotului naţional în lupta cu adversarul german William Harth, după ce i-a învins în optimi de finală pe elveţianul Philipp Marcel Hutter, în pătrimi de finală pe bulgarul Lyuben Borisov Iliev şi a suferit înfrângere în semifinală de la rusul Abdusalam Gadisov.

La 2 aprilie luptătorii moldoveni au mai obţinut alte 2 medalii la lupte feminime şi lupte libere. 

Luptătoarea Natalia Budu (cat. 53 kg) a învins-o, în lupta pentru bronz, pe turcoaica Burcu Kebic, obţinând medalia, după ce le-a învins în optimi de finală pe luptătoarea franceză Tatiana Debien, în sferturile de finală pe portugheza Vania Andrea Gomes Guerreiro şi a pierdut în semifinală în faţa rusoaicei Maria Gurova. De asemenea, sportivul Andrei Perpeliţă (cat. 61 kg) a obţinut medalia de bronz în lupta cu polonezul Krzysztof Bienkowski, după ce i-a învins în preliminare pe estonianul Aleksei Baskakov, în sferturi de finală pe bulgarul Vladimir Vladimirov Dubov şi a fost învins în semifinale de rusul Bekkhan Goygereev.

La 5 aprilie luptătorul Victor Ciobanu (cat. 59 kg)  a cucerit medalia de argint la lupte greco-romane, cedând în finală în duelul cu bulgarul Aleksandar Kostadinov. Ciobanu a dispus în optimile de finală de un sportiv din Germania, după care în sferturi a trecut de un azer, asigurâmdu-şi participarea în finală după ce a dispus de turcul Rahman Bilici. 

Este pentru prima dată când Republica Moldova câştigă în cadrul unui campionat european  medalii la cele 3 probe  de lupte. 

Pentru medaliile obţinute, sportivii vor primi, după cum urmează: 44.000 lei pentru medalia de argint, 30.000 lei pentru medalia de bronz, sumă pe care o vor primi şi antrenorii acestora. 

 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI