„Partidul Nostru” a pregătit un proiect de lege privind interdicția de explorare a gazelor de șist din Moldova. Urmează să-l prezinte președintelui

Un proiect de lege cu privire la interdicția explorării și extragerii gazelor de șist din Moldova a fost pregătit de „Partidul Nostru”. Formațiunea consideră explorarea și exploatarea hidrocarburilor drept „extrem de periculoase”. Astfel, „PN” va transmite documentul președintelui Igor Dodon pentru ca el să poată propune în Parlament interdicția la nivel legislativ de a extrage șistul în Moldova. În caz de refuz, „Partidul Nostru” va organiza un referendum.

„Partidul Nostru” a pregătit un proiect de lege privind interdicția de explorare a gazelor de șist din Moldova. Urmează să-l prezinte președintelui
(Foto: stiritvr.ro)

„Asemenea gen de activități nu doar vor cauza daune ireparabile ecologiei și pământurilor roditoare, dar sunt și extrem de periculoase pentru sănătatea populației. Cerem interzicerea, la nivel legislativ, a explorării și extragerii hidrocarburilor din Republica Moldova”, a spus Usatîi.

În caz contrar, „Partidul Nostru” a anunțat că vor iniția un referendum cu privire la modificarea Legii cu privire la interzicerea explorării și producției de hidrocarburi de șist în Moldova, dar și vor susține acțiunile de protest și nesupunere civică în locurile unde se presupune că va fi explorarea și exploatarea gazului de șist.

Pub

UNIMEDIA amintește că de câțiva ani o misterioasă corporație americană, cu sediul la Houston Texas, SUA demonstrează un interes deosebit pentru resursele naturale din Republica Moldova.

E vorba de Frontera Resources Corporation, care periodic publică articole publicitare în mass-media de la noi în care informează despre intenția de a construi un terminal LNG la Odesa, Ucraina, sau despre faptul că ar deține zăcăminte cu rezerve importante de hitrocarburi în Georgia

Compania americană anunță că pe data de 2 ianuarie 2017 a semnat un acord de concesiune cu Guvernul Republicii Moldova care prevede dreptul exclusiv al acesteia de a explora, produce și dezvolta resursele de hidrocarburi pentru o perioadă de 50 de ani în sudul Republicii Moldova.

Premierul Pavel Filip și președintele companiei Frontera Resources International LLC, Steve C. Nicandros, au semnat pe 3 martie, Declarația comună privind explorarea, producția și dezvoltarea resurselor de hidrocarburi în Moldova. 

La rândul său, ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, a declarat și anterior că Moldova va avea cel mai mare câștig. Mai mult, vineri, 17 martie, Ministrul mediului, a mers în plenul Parlamentului pentru a explica Legislativului modul de organizare a concursului pentru concesionarului lucrărilor de explorare a zăcămintelor de petrol și a gazului natural pe teritoriul Republicii Moldova.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub