Oleg Melniciuc, judecătorul cercetat penal pentru îmbogățire ilicită, a plecat în concediu de paternitate, parțial plătit

Oleg Melniciuc, judecătorul vizat într-un dosar penal pentru îmbogățire ilicită, a plecat în concediu de paternitate. 

Melniciuc a solicitat "concediu parţial plătit pentru îngrijirea copilului până la atingerea vârstei de 3 ani", transmite Ziarul de Gardă.

Oleg Melniciuc, judecătorul cercetat penal pentru îmbogățire ilicită, a plecat în concediu de paternitate, parțial plătit
(Foto: magistrat.md)

Concediul parțial plătit va dura din 25 octombrie curent până pe întâi martie 2019. 

Oleg Melniciuc este cercetat penal într-un dosar pentru îmbogățire ilicită.

Pub

În 2016, spre exemplu, Oleg Melniciuc indica o donație de 300 de mii de lei de la mama sa, Elena Melniciuc.

"Magistratul Melniciuc ar fi procurat și un șir de spații comerciale în mun. Chișinău la preț de milioane, pe care le-a înregistrat pe numele mamei sale pensionare. În septembrie 2014, ZdG scria că Elena Melniciuc, mama lui Oleg Melniciuc, pe atunci preşedinte al Judecătoriei sect. Râşcani, avea înregistrate pe numele său mai multe bunuri imobile în Chişinău, valoarea cadastrală a cărora depăşeşte suma de 4 mln. de lei. Atunci oamenii din satul unde locuia mama magistratului spuneau că aceasta nu are nicio afacere şi că a lucrat toată viaţa în colhoz. Contactat atunci de ZdG, magistratul susținea că nu cunoaşte foarte multe detalii despre soarta imobililor", mai scrie zdg.md.

Donațiile de la mama nu sunt un lucru recent. În 2013, Melniciuc a primit 50 de mii de lei de la mama sa, iar soția sa, o donație de patru mii de euro.

Oleg Melniciuc a devenit președinte al Judecătoriei sectorului Râșcani al municipiului Chișinău în anul 2013. La sfârșitul anului 2016, după reorganizarea sistemului de judecătorii, a candidat la funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău, însă a fost respins de președintele Igor Dodon.

Articolul integral poate fi citit aici zdg.md

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI