ONU: Număr record de 65 de milioane de oameni pe glob au fost strămutați până la finele anului 2016

Peste 65 milioane de oameni au fost forțați pâna la sfârșitul anului 2016, să-și părăsească locuințele din cauza conflictelor armate sau a persecuțiilor, transmite aljazeera.com, care a citat ultimul raport al Națiunilor Unite.

ONU: Număr record de 65 de milioane de oameni pe glob au fost strămutați până la finele anului 2016
(Foto: aljazeera.com)

Potrivit raportului, care a fost emis în ajunul Zilei Mondiale a Refugiaților, în anul trecut au fost înregistrați cu 300.000 de oameni dezrădăcinați mai mult decât în 2015.

Acest număr record include 22,5 milioane de refugiați, peste 40 de milioane de strămutați pe teritoriul țării lor și 2,8 milioane de solicitanți de azil.

Pub

„Este cel mai mare număr înregistrat de când am început să ducem evidența acestor cifre”, a declarat șeful Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR), Filippo Grandi.

Datele mai arată că doar anul trecut 10,3 milioane de oameni și-au părăsit casele, iar 3,4 dintre aceștia au traversat frontierele și au devenit refugiați. „Aceasta se echivalează cu faptul că la fiecare trei secunde o persoană este nevoită să își părăsească locuința”, a atenționat UNHCR.

Cei mai mulți oameni care involuntar și-au părăsit casele sunt veniți din Syria, cauza fiind conflictul intern care durează deja șase ani. Printre țările în care oamenii devin dezrădăcinați se numără și Irakul, Sudanul și Afghanistanul.

Turcia este țara care pentru al treilea an consecutiv găzduiește cel mai mare număr de refugiați: aproape trei milioane de oameni.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub