ONG-urile de media condamnă interdicțiile stabilite de Partidul Acțiune și Solidaritate față de echipa PrimeTV. Reacția PAS

Organizațiile neguvernamentale de media își exprimă îngrijorarea în legătură cu interdicțiile stabilite de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) față de echipa PimeTV, care nu a fost admisă la lucrările Congresului al II-lea al formațiunii politice, pe motiv că postul de televiziune nu va fi corect în reflectarea evenimentului.

ONG-urile de media condamnă interdicțiile stabilite de Partidul Acțiune și Solidaritate față de echipa PrimeTV. Reacția PAS
(Foto: unpaspentru.md)

"Facem apel către formațiunile politice să manifeste mai multă deschidere în relațiile cu reprezentanții mass-media", au scris Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Presei Independente și Centrul „Acces-Info”.

Organizațiile amintesc că "legislația mass-media garantează jurnalistului dreptul să participe la evenimente și manifestații publice, să obțină și să difuzeze informații, să facă imprimări audiovizuale, să filmeze și să fotografieze".

Pub

Ieri Partidul Acţiune şi Solidaritate a restricționat accesul postului PrimeTV la cel de-al doilea Congres al formațiunii, unde Maia Sandu a fost aleasă din nou în calitate de președinte al partidului.

Postul TV a scris că secretarul general al formațiunii, Igor Grosu, nu ar fi permis personal echipei de filmare să intre în sală.

"Purtătorul de cuvânt al PAS, Cristina Bujor, ne-a anunțat încă de ieri că accesul postului nostru de televiziune la congres va fi interzis. Asta deși ea a fost cea care a expediat, acum câteva zile, pe adresa redacţiei Prime o invitație de a participa la congres", a mai scris PrimeTV.

PAS a explicat decizia sa de a nu permite echipei PrimeTV să participe la evenimentul partidului prin faptul că recent, pe 28 iulie, postul PublikaTV "a trucat în cel mai grosolan mod imaginile de la conferința de presă susținută de echipa PAS și nu a dezmințit în mod autentic minciuna". Astfel, partidul a anunțat că până nu vor primi scuze publice, nu va accepta la evenimentele sale "trustul de presă al lui Plahotniuc".

"Considerăm că în situația în care Consiliul Coordonator al Audiovizualului nu-și îndeplinește obligațiile, justiția funcționează selectiv (amintim că sesizarea noastră la CCA a primit un răspuns superficial, fără a fi sancționat postul Publika TV, menționăm că avem procese de judecată cu instituțiile holdingului), iar știrile false continuă să intoxice cetățenii noștri, e de datoria noastră și a societății să nu acceptăm asemenea comportamente", au scris reprezentanții PAS.

Cazuri în care accesul jurnaliștilor a fost restricționat la anumite evenimente cu caracter politic au mai fost înregistrate și anterior. Recent, fotoreporterului Constantin Grigoriță i s-a interzis să participe la briefingul de presă din 29 august de președintele Igor Dodon.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI