O licitație cu tematică erotică a înregistrat vânzări de peste șase milioane de euro la Londra. Ce au putut vedea oamenii

O licitație având drept temă erotismul, sexul și dragostea a înregistrat joi vânzări de peste 6 milioane de euro la Londra, a indicat casa de licitații Sotheby's, organizatoarea evenimentului, citată de AFP.

O licitație cu tematică erotică a înregistrat vânzări de peste șase milioane de euro la Londra. Ce au putut vedea oamenii
(Foto: EPA)

Peste jumătate din cele 150 de piesele ale catalogului „Erotic: Passion & Desire” au depășit prețurile estimate de vânzare, a subliniat casa de licitații, precizând că vânzările au totalizat 5,3 milioane de lire sterline (6,2 milioane de euro). 

„La Grande Névrose”, o marmură albă, de Jacques Loysel, realizată la sfârșitul secolului al XIX-lea, a fost vedeta licitației, fiind pentru prima dată când această operă de artă este scoasă la vânzare. 

Pub

Sculptura, care reprezintă un nud feminin, extrem de tensionat, a fost achiziționată pentru suma de 1,8 milioane de lire sterline, de peste zece ori prețul estimat. 

 Un desen al lui Egon Schiele, „Akt” („Nud”), a fost vândut pentru 224.750 de lire, iar o lucrare a lui Gustav Klimt pentru 175.000 de lire.

Licitația a oferit, de asemenea, sculpturi romane îndrăznețe, fotografii explicite ale Helmut Newton, Robert Mapplethorpe și Man Ray, miniaturi indiene vechi, stampe japoneze erotice, un pat de mahon extravagant pe spătarul căruia era sculptată o femeie goală sau o masă rotundă cu picioare în formă de penis.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub