Curentul.md: O companie de telefonie mobilă s-ar face vinovată de incendiul produs la Institutul de Zoologie al AŞM

O versiune a izbucnirii incendiului acoperișului blocului de Biologie a Academiei de Științe a Moldovei ar fi un scurt circuit electric care s-a produs la stația de retranslare, instalată la Institutul de Zoologie. Dacă această versiune se va confirma, atunci, conform contractului, compania de telefonie ar fi obligată să compenseze pagubele provocate de foc.

Foto: dse.md

„Pierderile au fost estimate la 6,8 milioane de lei. În contractul de chirie a spațiului pe care a fost instalată această antenă sunt stipulate niște condiții: în cazul când sunt aduse prejudicii instituției noastre, responsabilă de recuperarea lor se face partea din cauza căreia s-a produs incidentul. Așadar, ei sunt obligați să restabilească acoperișul și toate celelalte, dar vedem ce va spune ancheta”, a declarat Ion Toderaș, directorul Institutului de Zoologie, scrie curentul.md

Potrivit spuselor directorului, deocamdată, nici un reprezentant al companiei de telefonie mobilă nu s-a ivit la Institutul de Zoologie pentru a discuta problema.

De altă parte, directorul institutului spune că deja a fost prezentat tot setul de documente necesare la unele organe de stat, pentru a cere de la Guvern din fondul de rezervă mijloace financiare pentru renovarea clădirii.

UNIMEDIA amintește că la 20 aprilie, un incendiu puternic a avut loc la Blocul de Biologie a Academiei de Științe a Moldovei. Flăcările au fost lichidate după mai bine de trei ore.  Ăn urma incendiului, nimic nu poate fi restabilit. Apa folosită la stingerea flăcărilor a inundat etajul patru, iar echipamentul din săli a fost afectat.

 

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.