Norvegia, liderul Olimpiadei după numărul de medalii obținute: 14 dintre acestea sunt de aur

Echipa sportivilor din Norvegia devine liderul în clasamentul neoficial de la Olimpiada din Pyeongchang. În total, Norvegia a obținut 39 de medalii, dintre care 14 sunt de aur. 

Pe locul doi s-a clasat echipa Germaniei, cu 31 de medalii, iar locul trei l-a ocupat Canada, cu 29. Locurile patru și cinci le-au ocupat SUA și respectiv, Olanda, scrie tvrain.ru.

Norvegia, liderul Olimpiadei după numărul de medalii obținute: 14 dintre acestea sunt de aur
(Foto: theweek.in)

Astăzi are loc ceremonia de închidere a Olimpiadei din Coreea de Sud.

Rusia va defila totuși sub steag neutru la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice. 

Pub

Rusia a concurat la JO 2018 sub statut neutru, din cauza suspendării Comitetului olimpic rus pentru aplicarea unui sistem de dopaj instituţionalizat, dar existau premise ca delegaţia slavă să defileze sub propriul steag la ceremonia de închidere. CIO a luat însă în considerare cele două cazuri de dopaj ale sportivilor ruşi la PyeongChang, care au afectat conduita ireproşabilă a delegaţiei din Rusia pe timpul olimpiadei, scrie și agerpres.ro.

Thomas Bach, preşedintele CIO, a precizat că din cauza celor două cazuri de dopaj dar şi din alte considerente, nu se va ridica cu efect imediat suspendarea Rusiei.

Deși Olimpiada se încheie duminică, analizarea ultimelor teste antidoping poate dura zile sau săptămâni.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI