ora: 19:39, 30 iul 2017 10721 2

(video) Moldoveanca ce a ajuns lângă Richard Branson: Mariana Dahan- figură proeminentă în lumea identificării digitale


(video) Moldoveanca ce a ajuns lângă Richard Branson: Mariana Dahan- figură proeminentă în lumea identificării digitale
Foto: facebook.com/ Mariana Dahan

Moldoveanca Mariana Dahan, figură proeminentă în lumea identificării digitale, va conduce un proiect, World Identity Network, care are drept scop dezvoltarea unui sistem de identificare universală a persoanelor. 

Cariera Marianei Dahan, originară din Ungheni, Moldova este una impresionantă. A făcut studii post universitare la Massachusets Institute of Technology- Sloan School of Management și doctorat la Paris II Assas University din Franța.

Mariana Dahan a fost coordonator de programe și specialist senior în tehnologii de informare și comunicare la Banca Mondială. Moldoveanca este și fondatoare la Global Blockchain Business Council, organizație care implementează tehnologii blockchain- un mecanism care permite oricui să stocheze sau să transfere active.

Inițiativa World Identity Network, lansată la un summit Blockchain, pe insula Necker a lui Sir Richard Branson, va fi condusă de Mariana Dahan. Publicația prnewswire.com scrie că Mariana Dahan a fost forța din spatele Identification for Development (Identificare pentru Dezvoltare)- un program global din cadrul Băncii Mondiale, pe care ea l-a inițiat.

Pe pagina sa de facebook, Mariana Dahan a scris că abia așteaptă să lucreze alături de oamenii care vor contribui spre progresul sistemelor digitale de identificare a persoanelor. În poză, Mariana Dahan este alături de Sir Richard Branson, un magnat, investitor și filantrop englez, fondatorul companiei Virgin Group, a cărui avere netă este estimată de Forbes ca fiind de 5 miliarde de dolari și care a ajuns în lista 100 Cei mai Mari Englezi, creeată de BBC.

Comentarii (2)
  • -1 (1)
    Am privit pe site-ul lor si rezulta ca reprezentanta Frantei, iar in biografie lipseste orice referire la Moldova. Interesant e ca lucreaza la un proiect de blockchain "care are drept scop dezvoltarea unui sistem de identificare universală a persoanelor", deci lucreaza in plin pentru sistemul care va fi implimentat de Noua Ordine Mondiala, pentru care Moldova a facut un pas important inainte, preluind aproape de la toata populatia locala datele biometrice. Fondatorul platformei Ethereum, pe baza careia se dezvolta tehnologia blockchain, Vitalik Buterin, un rus, s-a intalnit si cu Putin. Odata prabusit sistemul valutelor de hartie, acesta pare ai lua locul. Este inca un proiect rudimentar si trebuie urmarit cu atentie, dar se pare ca in viitor Putin va reusi sa controleze complet acest sistem, daca nu printr-un control global, atunci unul regional extins - nimeni nu va putea cumpara sau vinde fara sa fie observat, iar daca nu slujesti tarului, poti fi gasit si eliminat fara probleme.
  • 0 (0)
    văleu! riceard brăson

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Cultură/Stiinţă
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA