Mold-street. Kaufland: Planuri ambiţioase şi schimbări de strategie

Gigantul german Kaufland reiterează, la aniversarea de 50 de ani de la deschiderea primului său magazin din Europa, că plănuieşte să se extindă în următorii ani în Republica Moldova şi în Australia. 

Salariul minim brut oferit unui angajat în Moldova va fi de 7.500 de lei (439 de dolari/ 365 de euro), se precizează pe versiunea moldovenească a site-ului său, scrie mold-street.com.

Foto: puterea.ro

Anterior compania Kaufland a mai anunțat că intenționează să construiască 15 magazine în Republica Moldova, un proiect estimat la 100 de milioane de euro și care ar putea crea peste 1.000 de locuri de muncă. Primele ar urma să fie deschise abia în anul 2018, notează mold-street.com.

"Pentru început, strategia de dezvoltare include deschiderea a 6 magazine în Chișinău, capitala Republicii Moldova, oraș cu peste 700.000 de locuitori, centrul economic și cultural al țării. Deschiderea primului magazin este programată pentru anul 2018", preciza compania.

La începutul lunii martie 2017, grupul Schwartz, controlat de miliardarul Dieter Schwartz, al doilea cel mai bogat om din Germania, care operează lanțurile Kaufland și Lidl, a solicitat Băncii Europene pentru Re­construcție și Dezvoltare (BERD) şi un credit sindicalizat de 180 de mi­lioane de euro pentru a fi­nanța expansiunea re­țe­lelor Lidl din România și Bulgaria și Kaufland din Republica Moldova. 

Principalele criterii de selecție a locațiilor în Republica Moldova: 

  • Construcții aflate în faza de proiect sau finalizate: suprafețe de la 2.000 m2
  • Terenuri cu sau fără construcție: suprafețe de la 8.000 m2
  • Poziționare: Centrală sau periferică
  • Drept de construcţie / Posibilitatea de obţinere a autorizaţiilor pentru construcții mari
  • Locuitori: În orașe cu cel puțin 30.000 de locuitori
  • Arie de acoperire: cel puțin 60.000 de locuitori.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.