Mold-street: Apa din majoritatea fântânilor şi izvoarelor din Moldova nu corespunde normelor sanitare

Calitatea apei potabile din majoritatea izvoarelor şi fântânilor din Moldova nu corespunde normelor sanitare, arată rezultatele investigațiilor de laborator a 855 de probe de apă, efectuate de Apă-Canal Chișinău, relatează mold-street.com.

Cea mai gravă situaţie se atestă în localităţile rurale, unde principala sursă de apă sunt fântânile, în timp ce la Chişinău ar fi de o calitate bună.

Mold-street: Apa din majoritatea fântânilor şi izvoarelor din Moldova nu corespunde normelor sanitare
(Foto: moldova.org)

Apa din 61% de apeducte şi 84% din fântâni nu corespunde normelor sanitare, informează mold-street.com.

Au fost colectate probe din localitățile din preajma municipiului Chișinău, ca: Suruceni, Drasliceni, Ghidighici, Zâmbreni, Stăuceni, Ialoveni, Strășeni, dar și din raioane mai îndepărtate cum ar fi: Ungheni, Criuleni, Rezina, Cantemir, Florești, Căușeni, Cimișlia, Telenești.

Pub

"Cel mai mult sursele subterane de apă sunt afectate de fermele zootehnice, gunoişti, depozitele de îngrăşăminte şi deşeuri, precum şi de lispa sistemelor de epurare", anunţă specialiştii de la Apă-Canal Chişinău.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI