Mii de persoane au protestat în Barcelona faţă de măsurile luate împotriva referendumului catalan

Mii de persoane au ieşit pe străzile oraşului spaniol Barcelona pentru a protesta faţă de măsurile drastice luate împotriva referendumului pentru independenţa Cataloniei, informează The Independent, citat de mediafax.ro.

Mii de persoane au protestat în Barcelona faţă de măsurile luate împotriva referendumului catalan
(Foto: mediafax.ro)

Ministerul spaniol de Finanţe a anunţat miercuri că a preluat controlul asupra fondurilor publice administrate de către guvernul regiunii Catalonia, pentru a se asigura că banii nu sunt folosiţi pentru organizarea referendumului de independenţă la 1 octombrie.

Poliţia spaniolă a reţinut 14 persoane în urma unor percheziţii efectuate la birourile guvernului regional al Cataloniei. Acţiunea a vizat departamentele de economie şi afaceri externe, acuzate că desfăşoară acţiuni ilegale. Anterior a fost reţinut şi Josep Maria Jove, secretarul general al vicepreşedintelui catalan Oriol Junqueras.

Pub

Potrivit poliţiei, aproximativ 4.000 de protestatari s-au adunat în apropierea biroului vice-preşedintelui spaniol, Josep Maria Jove, care este de asemenea sub-secretar al Cataloniei pentru Afaceri Economice. Aceştia au scandat „vom vota” în cadrul referendumului considerat ilegal de Guvernul de la Madrid şi Curtea Constituţională a Spaniei.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI