ora: 08:58, 21 sep 2017 9808

Mii de persoane au protestat în Barcelona faţă de măsurile luate împotriva referendumului catalan


Mii de persoane au protestat în Barcelona faţă de măsurile luate împotriva referendumului catalan
Foto: mediafax.ro

Mii de persoane au ieşit pe străzile oraşului spaniol Barcelona pentru a protesta faţă de măsurile drastice luate împotriva referendumului pentru independenţa Cataloniei, informează The Independent, citat de mediafax.ro.

Ministerul spaniol de Finanţe a anunţat miercuri că a preluat controlul asupra fondurilor publice administrate de către guvernul regiunii Catalonia, pentru a se asigura că banii nu sunt folosiţi pentru organizarea referendumului de independenţă la 1 octombrie.

Poliţia spaniolă a reţinut 14 persoane în urma unor percheziţii efectuate la birourile guvernului regional al Cataloniei. Acţiunea a vizat departamentele de economie şi afaceri externe, acuzate că desfăşoară acţiuni ilegale. Anterior a fost reţinut şi Josep Maria Jove, secretarul general al vicepreşedintelui catalan Oriol Junqueras.

Potrivit poliţiei, aproximativ 4.000 de protestatari s-au adunat în apropierea biroului vice-preşedintelui spaniol, Josep Maria Jove, care este de asemenea sub-secretar al Cataloniei pentru Afaceri Economice. Aceştia au scandat „vom vota” în cadrul referendumului considerat ilegal de Guvernul de la Madrid şi Curtea Constituţională a Spaniei.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Externe
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA