Citește toate știrile la acest subiect

KyivPost: Moldova a luat locul Ucrainei în drumul spre Europa!

„Din moment ce relațiile Ucrainei cu Uniunea Europeană rămân reci, vecina sa mai mică, Republica Moldova, a ieșit în lumina reflectoarelor. Din mai multe puncte de vedere, Republica Moldova este lider în progresul democratic, printre țările post-sovietice din afara UE. Spre deosebire de Ucraina, ai cărei lideri sunt tot mai evitați în Occident, progresele Republicii Moldova au culminat cu vizitele recente ale președintelui Comisiei Europene, José Manuel Barroso, și cancelarului german Angela Merkel”, scrie publicația ucraineană Kyiv Post citată de UNIMEDIA.

„Republica Moldova a realizat lucruri bune, deși multe rămân de făcut pe interior. Inclusiv îmbunătățirea activităţii instituțiilor judiciare și executive, a mediului investițional, dar, în primul rând, în lupta împotriva corupției”, a declarat reprezentantul Uniunii Europene în Republica Moldova, Dirk Schuebel, într-un interviu acordat publicației.
KyivPost: Moldova a luat locul Ucrainei în drumul spre Europa!
Poză simbol (Foto: kyivpost.com)

Unii observatori sunt îngrijorați că problema transnistreană ar putea bloca apropierea Republicii Moldova de UE. „Cu toate acestea, când UE a început negocierile cu Republica Moldova, Bruxelles-ul știa că acest conflict nu va putea fi rezolvat peste noapte. UE speră că vor exista progrese înaintea semnării acordului de asociere”, a declarat ambasadorul european. Totodată, în ceea ce privește eventuala aderare la UE, Schuebel este de părere că Republica Moldova se îndreaptă în direcția cea bună.

Iar la întrebarea „Unde va fi Republica Moldova în anul 2020?”, reprezentantul UE a răspuns: „Sper că va fi foarte aproape de Uniunea Europeană până atunci”.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI