Iurie Leancă, supărat pe UNIMEDIA, TV 8 și Jurnal TV. PPEM a emis și un set de recomandări jurnaliștilor despre cum trebuie să scrie despre liderul lor

Departamentul comunicare al Partidului Popular European din Moldova a transmis de dimineață o scrisoare deschisă către UNIMEDIA, TV 8 și Jurnal TV în care își exprimă nemulțumirea față de „maniera denigratoare a instituțiilor de presă menționate în care este prezentat viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană și președintele PPEM, Iurie Leancă”.

Foto: UNIMEDIA

„Aproape de fiecare dată, Iurie Leancă este etichetat, într-o notă negativă, cu decizia (colectivă!) pe care a luat-o în perioada în care era prim-ministru vizavi de acordarea garanțiilor de stat pentru cele trei bănci devalizate. Această informație a fost într-atât de mult politizată, distorsionată și manipulată, încât ea poate fi percepută cu greu într-o manieră obiectivă de cei care vă urmăresc”, se arată în scrisoarea deschisă a PPEM. 

De asemenea, popularii moldoveni au emis și un set de recomandări și expresii pe care jurnaliștii să le folosească atunci când relatează despre Iurie Leancă.

UNIMEDIA respinge categoric toate acuzațiile care ne sunt încriminate, ne exprimăm nedumerirea față de acest apel și condamnăm astfel de încercări de a face presiuni asupra jurnaliștilor. 

Cu o reacție mai amplă vom reveni în scurt timp.

Apelul integral al PPEM îl puteți citi mai jos. 

"Departamentul Comunicare al Partidului Popular European din Moldova a lansat un apel în adresa jurnaliștilor posturilor de televiziune Jurnal TV, TV8 și portalului de știri Unimedia, îndemnându-i să aibă o atitudine corectă în raport cu informațiile prezentate.

Mai exact, este vorba despre maniera denigratoare a instituțiilor de presă menționate în care este prezentat viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană și președintele PPEM, Iurie Leancă.

„Aproape de fiecare dată, Iurie Leancă este etichetat, într-o notă negativă, cu decizia (colectivă!) pe care a luat-o în perioada în care era prim-ministru vizavi de acordarea garanțiilor de stat pentru cele trei bănci devalizate.

Această informație a fost într-atât de mult politizată, distorsionată și manipulată, încât ea poate fi percepută cu greu într-o manieră obiectivă de cei care vă urmăresc”, se arată în scrisoarea deschisă a PPEM, publicată pe pagina de Facebook a formațiunii.

Apelul Departamentului de Comunicare a popularilor europeni constă în echilibrarea formulărilor ce-l vizează pe Iurie Leancă, pentru o informare corectă a publicului.

Reprezentanții PPEM vin chiar și cu o serie de sugestii pentru jurnaliști, care să-i ajute în acest demers, enumerând mai multe formulări de alternativă în procesul de redactare a backgroundului informațional.

Menționăm că Iurie Leancă s-a aflat în fruntea Guvernului atunci când țara noastră a obținut regimul liberalizat de vize și a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

De asemenea, la insistența lui Iurie Leancă și prin sprijinul omologului său român, Victor Ponta, în Republica Moldova au fost renovate peste 800 de grădinițe, dar și edificii culturale precum Muzeul Național de Artă sau Sala cu Orgă.

Iurie Leancă este primul Ambasador al Republicii Moldova cu misiuni speciale pentru integrare europeană, promovând pentru prima dată acest concept de modernizare în 1997-1998.

 În perioada în care Iurie Leancă se afla la cârma Guvernului a demarat construcția Gazoductului Iași-Chișinău, care va securiza energetic Republica Moldova, au fost dotate cu unități de transport peste 100 de școli și 164 de sectoare de poliție. Sute de kilometri de drum, printre care drumurile naționale R3 și Sărăteni-Soroca au fost raliate la standarde europene de circulație.

 În timpul mandatului lui Iurie Leancă în Republica Moldova a fost lansat Proiectul Național SMURD, iar în domeniul agriculturii - principala ramură a economiei naționale - au fost lansate sau se aflau în derulare 12 proiecte în valoare de peste 9 miliarde de lei.

Tot în mandatul lui Iurie Leancă Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal au fost dotate cu echipament modern în valoare de 23 de milioane USD."

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.