Irina Vlah: UTA Găgăuzia va lupta pentru statalitatea Moldovei. Bașcanul va convoca o adunare pentru a discuta subiectul unionismului

Bașcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, anunță că regiunea va lupta pentru apărarea statalității Republicii Molodva. Bașcanul va convoca pe 24 februarie curent o adunare extinsă a organelor locale și regionale, în care să fie discutate subiecte ca unionismul și activitatea lui Traian Băsescu.

Foto: UNIMEDIA

"Propun să fie discutate probleme care preocupă astăzi pe fiecare cetățean al autonomiei și pe majoritatea cetățenilor Republicii Moldova:

-De ce în interiorul țării câștigă teren forțele unioniste antiguvernamentele, fără a fi implicate forțele de ordine?

-Până când autoritățile centrale vor lupta cu "amenințarea rusă" fictivă și vor închide ochii la activitatea subversivă din interiorul țării a lui Traian Băsescu și a forțelor din spatele lui?

-Este necesară prezența cetățenilor din UTA Găgăuzia în partidele parlamentare de la putere, care au luat o poziție deschisă antigăgăuză?

Populația găgăuză este unită, ca și 25 de ani în urmă- vedem viitorul nostru exclusiv în cadrul unei Republici unite și independente. Această poziție fermă trebuie să o aducem la cunoștința tuturor forțelor politice din țară și a partenerilor externi", a scris Irina Vlah.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.