ora: 13:37, 26 ian 2015 7963

Întrebarea lui Sturza către Primăria capitalei: Ce facem cu cele 300 de hectare care au trecut ilicit sub control privat


Întrebarea lui Sturza către Primăria capitalei: Ce facem cu cele 300 de hectare care au trecut ilicit sub control privat
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

La ultima sa apariție televizată, fostul premier Ion Sturza a criticat dur și activitatea primăriei capitalei, condusă de Dorin Chirtoacă. La subiect, Sturza a ținut să-l întrebe pe liderul PL, Mihai Ghimpu despre ce se întâmplă în municipalitate, transmite UNIMEDIA.

"Ce facem cu orașul Chișinău? Ce se întâmplă? Noi toți l-am votat pe Dorin Chirtoacă, care au trecut ilicit sub control privat, fără ca orașul să primească un sfanț? Ce facem cu construcțiile din parcurile din Chișinău? 300 de hectare, asta înseamnă 300 de milioane de dolari, asta înseamnă două bugete anuale a orașului Chișinău. Asta înseamnă că toate străzile principale le reconstruiești, și toate autobusele și troleibusele noi", s-a întrebat Sturza.

De asemenea, Sturza a declarat că liderul PL ar fi vulnerabil din cauza unor dosare deschise pe numele unui nepot de-al său, făcând referire la niște declarații anterioare de-ale procurorului capitalei, Ion Diacov. Fostul premier însă, a precizat că nu este vorba despre Dorin Chirtoacă. 

Contactat de UNIMEDIA, Mihai Ghimpu respinge acuzațiile lui Sturza. „El a mai scris odată că eu ar trebuie să las glumele și eu atunci i-am răspuns: Ai ajuns prim-ministru și tot nu ai înțeles ce înseamnă politica. El a făcut niște declarații aberante cu privire la Banca Națională și la guvernator, a vorbit despre banii de la Primărie. Banii sunt în funcție de cât oferă Consiliul municipal, de la Guvern nu a venit niciun bănuț. El este departe de politică, este un om îngâmfat care crede că știe totul. A fost prim-ministru, dar tot nu a învățat nimic. Sau, poate nu este bine intenționat și pune mai presus orgoliul personal decât interesul național. Am cedat, mă pun în buzunarul lui Plahotniuc, nu am cedat - tot sunt rău”, a menționat liderul PL Mihai Ghimpu.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +8 (14)
  Eroul Sturza.....,vin-o și lupta nu numai comenta pe Fb......din astea am mai văzut care se dau cu părerea....am înțeles ca a început campania de denigrare a PL și în special a Primarului General,Dorin Chirtoaca. ,aceasta campanie de denigrare a fost și este....indifetent ca Dorin face lucruri bune....Pacat ca toți urmăresc doar profituri,inclusiv Sturza....
  • +3 (11)
   Ori voi, ori ceilalti boti de la PLDM-PD... Cum cineva va critica sefii, oricat de pertinenta ar fi critica, sariti cu spume la gura.
   Sunteti ca kommii, cine nu ii cu voi ii impotriva voastra.
   • +6 (8)
    Nu agreez deloc Chirtoaca si PL-ul, dar nici Sturza acesta nu-i cheie de biserica. Se aud zvonuri precum ca STurza ar pretinde la alegerile locale la scaunul primarului de Chisinau.
    • 0 (0)
     asa cit de straniu poate parea - Sturza ar putea fi un nou achizitie a actualii puteri .. Patanii din PD si PLDM stiu ca au dat-o in bara si le trebuie o figura noua in care oamenii sa aiba incredere sau cel putin sa nu aiba multa informatie despre el
 • +8 (8)
  Cand isi imparteau terenuri anul trecut, consilierii din toate partidele - fostul AIE si kommii, au votat toti ca pionerii.
  Nu conteaza partidul, toate jigodiile corupte trebuie sa faca inchisoare si sa restituie prejudiciul+penalizari.
  • -7 (9)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   iata care-i problema! chirtoaca&company; e clar ca au vindut capitala...
   daca faceau alinta cu partidele influientate de tine si nu cu comunistii atunci era totul ok si furati mai departe in pace.
   cu asa politicanti, nu vom mai rezista ca tara, moldova va raminea deserta, iar tot va fi vindut strainilor.
   • +3 (3)
    Tu poti citi? Eu am scris CONSILIERI, nu primar.
    Stilul asta comunist de a-ti apara coruptii numai pentru ca is de-ai vostri alunga suporterii.
    Vrei sa fii cu adevarat alternativa la politicienii actuali? Curata partidul de corupti si te vor vota pana si cei de stanga.
 • +6 (6)
  Scenariu pentru ca d-ul Sturza sa revina in politica Republicici Moldova:
  anul 2015 - Ion Sturza lider al unui partid, care participa masiv la alegerile locale in toata tara, Ion Sturza - candidat primar general in Chisinau, victorie categorica atat in Chisinau (primar si CMC), cat si in republica (primarii, consilii raionale, consilii locale). Astfel se formeaza o platforma solida pentru partidul nou. Guvernarea incepe sa se clatine. Posibil cade Guvernul.
  anii 2016-2018 - Guvernarea, de teama puterii crescande a partidului in frunte cu Ion Sturza, isi face treaba eficient, onest si in beneficiul cetateanului. Se schimba fata politicii moldovenesti si se indreapta spre cetatean. Oricum la parlamentarele din 2018 Ion Sturza impreuna cu partidul castiga categoric alegerile, avand suficiente voturi si suportul eventualilor parteneri de coalitie, aleg un nou guvern, procuror, presedinte, fac reforma constitutionala.

  Sunt cetățean activ
  • +1 (5)
   E ușor a scrie versuri, când nimic nu ai a spune...

   Sunt cetățean activ
   • +2 (4)
    Un scenariu de vis?
    De acord!
    Ce ar fi sa punem si noi umarul la realizarea lui?
    D-le Sturza daca Dvs. nu ne vreti, noi va vrem!
    Sturza primar de Chisinau! Sa incepem cu asta!

    Sunt cetățean activ
 • +4 (4)
  anii 2018-2022 - Republica Moldova devine un stat de drept de facto, cu economie de piata veritabila, cu o birocratie ordonata a statului, devine membru cu drepturi deplina a UE.
  Nu vreu sa incetez sa visez!
  Hai sa transformam visele in realitate!

  Sunt cetățean activ
 • +7 (11)
  Unimedia, Sturza multe ce a spus mult mai "frumoase" importante lucruri de cei din PD si PLDM + comunistii... de ce ati scos din context anume ceea ce tine de Chirtoaca? Unicul primar consecvent care vrea sa faca ceva pentru oameni necatind la toti carei pun bete in roate din GUVERN si taie bugetele pentru primarie.

  Sunt cetățean activ
  • +6 (10)
   Chirtoaca este atacat ca nu cumva sa aiba de castigat de pe urma dezamagirii populatiei in pldm si pd. se arunca cu noroi in el pentru ca il vor in aceeasi groapa...
   Ce tine de hectare, acestea au fost luate pe timpul agrarienilor, comunistilor si lui Urecheanu.. se poate usor de verificat, iar intoarcerea pamintului tine nu te primarie ci de instanta de judecata...
   Exact ca si cu Dragutanu, la intrebarea Lorenei, ce concret ar fi trebuit sa faca BNM-ul in cazul BEM, nu am primit nici un raspuns...
   ce usor se manipuleaza.
   • 0 (4)
    Comentariul a fost șters de redacție.
 • +5 (7)
  Vorbe care suna frumos: hotaraste guvernul ca judecatorii si nustiu mai cine trebuie sa primeasca loturi de pamint, apoi judecati prin care primaria este obligata sa acorde aceste loturi. Daca stii cum se face "justitia" in Moldova reprosurile catre primarie dispar.
 • +5 (7)
  S-a inceput deja campania electorala pentru locale. Interesant cum poate demola primaria o constructie "ilegala" cind se adreseaza in justitie si justitia nu ii permite sa o demoleze.
 • 0 (4)
  Sergiu Cusnir-Sturza e foarte bun de primar jeneral alChisinaului.Sturza o experinta mare de viata,bizness.Sa conduci o asa companie mare este nevoe de abilitati manajeriale si cap pe umeri.

  Sunt cetățean activ
 • -2 (6)
  iata care-i problema! chirtoaca&company; e clar ca au vindut capitala...
  daca faceau alinta cu partidele influientate de tine si nu cu comunistii atunci era totul ok si furati mai departe in pace.
  cu asa politicanti, nu vom mai rezista ca tara, moldova va raminea deserta, iar tot va fi vindut strainilor.
 • +2 (4)
  Criticile le scriti la alegere si pe silabe?
  nu a spus numai asta!
  vad ca se unge bine ochii numai cu ceea ce spune seful
  __________
  Cu banii furati din BEM si cu banii care au fost alocati mai tarziu de BNM tot aceluiasi BEM oare R.Moldova daca avea niste oameni destepti la conducere mai era nevoie sa cesioneze Aeroportul International la niste lichei???
 • +4 (4)
  Interbarea cu Primaria Municipului Chisinau,este o intrebare aparte si foarte grea;acolo sint persoane-consilieri,si bogati,si tare influentati din partide si mai ales-prosti;parerea mea,este urmatoarea:Cum aleg consilierii,POPULATIA Municipului Chisinau,asa si se lucreaza in Primarie;legea,e facuta in asa fel ca,Primarul General al Municipului sa nu aiba pirghii sa rezolve problemele;cind greseste primarul-la puscarie cu el;asa ce se intimpla,este o gloata de consilieri,si-si fac de cap,cine si cum vrea;pe cine sa-l intrebi,dle Sturza?Primarul General al Municipului Chisinau,na-re pinghii,adica,ce-i spun consilierii,Ei este obligat sa faca.

  Sunt cetățean activ
  • +1 (5)
   Consilierii sunt alesi pe liste de partid,in cea mai mare parte.In CMC au fost alesi 26 consilieri de la PCRM,17 de la PL, 7 de la PLDM si 1 de la PD.
 • +6 (8)
  Cred ca cel mai corect in acțiuni este PL
 • +1 (5)
  Sturza, ieri ai spus la emisiune că și PL-ul ar avea afaceri dubioase, pe bune??? atunci de ce ei cer alături de popor procuror european?
 • +1 (1)
  Da voi vati pus intrebare cine din UE isi asum aobligatile de a ne da un procuror general??oameni azi discuta doar vorbele si in nici un caz faptele.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA