ora: 17:14, 28 iun 2013 4998
Autor: Dumitru Ciorici

Întâlnire Leancă-Sturza: Voi face parte din Consiliul Economic


Întâlnire Leancă-Sturza: Voi face parte din Consiliul Economic
Ion Sturza
Foto: yupi.md
Premierul Iurie Leancă și fostul prim-ministru al țării în anul 1999, Ion Sturza, s-au întâlnit astăzi pentru a discuta despre activitatea consiliului economic, informează UNIMEDIA.

Ultimul a confirmat informația pentru portalul nostru de știri, menționând că acesta va face parte din grup, în ciuda mesajelor descurajatoare care sunt transmise în spațiul public prin intermediul a diferiți bloggeri.

„Am avut o discuție de principiu, unde am ajuns la concluzia că trebuie respectată hotărârea de Guvern anterioară, care stabilește forma și principiile de organizare, care presupune că președintele consiliului este prim-ministrul. Rezultă că acest grup va avea mai multă influență administrativă și sperăm să fie mai eficient. Urmează ca dl prim-ministru cu echipa sa să traseze prioritățile. Noi, cei din afaceri, vom recepționa mesajele și vom veni cu sugestii”, a spus Sturza. 

„Consiliul va avea mulți membri. Conceptul este ca să fie reprezentate nu persoane fizice, dar asociațiile de afaceri, patronatele, camerele de comerț, etc. Vă confirm că voi participa activ, ca un membru al acestui consiliu și nu se pune problema cine e președinte. Timp de o lună vor fi puse la punct toate lucrurile birocratice și va avea loc prima ședință”, a spus Sturza.

Sturza a precizat că va fi membru, indiferent de mesajele descurajatoare care le primește. „Necătând la mesajele de descurajare care vin prin intermediul unor bloggeri și analiști din partea unor „bărbați ai neamului”, eu voi face parte din acest consiliu”, a conchis sursa.

UNIMEDIA amintește că, acum 10 zile, o informația difuzată în presă anunța că Ion Sturza va conduce consiliul economic de pe lângă prim-ministrul Iurie Leancă.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +2 (10)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • +2 (4)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • -2 (6)
    Comentariul a fost șters de redacție.
  • 0 (8)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • 0 (4)
    Comentariul a fost șters de redacție.
    • -2 (6)
     Comentariul a fost șters de redacție.
 • +2 (4)
  D-l Sturza sper ca va face ce e mai bine pentru patrie.Ma bucur ca se contureaza o elita ce au in vizor modernizarea tarisoarei noastre
  • -1 (7)
   Comentariul a fost șters de redacție.
 • +2 (2)
  Desi am trait foarte si foarte greu pe vremea guvernarii dlui Sturza, peste ani am realizat ca imi pare foarte rau ca nu a reust sa finalizeze reformele lansate de el. Daca reusea, astazi am fi fost intro situatie mult mai favorabila din punct de vedere economic.
 • +2 (2)
  Прочтите внимательно это: Leancă cedează în fața oligarhilor… by Bogdan Țîrdea Posted on 27/06/2013 Leancă face minuni… Recunosc, că în cele 4 săptămîni de cînd a devenit premier, Leancă arată performanțe, la unele capitole, chiar deosebite. A finalizat la 26 iunie negocierele cu UE privind tratatele de asociere politică și DCFTA. A obținut de la UE 90 mln euro granturi pentru reforme, 150 mln credite de la Banca Europeană de Investiții pentru reconstrucția drumurilor. Au fost demarate proiecte de reparație a drumurilor. În august pornește construcția gazoductului Iași-Ungheni. Unii europeni ne promit deja integrarea europeană. Jean-Claude Juncker, premierul Luxemburgului, a declarat generos, că RM trebuie să obțină de la europeni o perspectivă clară privind integrarea europeană, summitul de la Vilnius fiind un bun prilej pentru acest lucru. Dar toate astea sunt la suprafață. Or, cînd te uiți în subteranul politicii moldovenești,…
 • +2 (2)
  Filozofia lui Leancă Guvernul Leancă se confruntă cu zeci de probleme, unele fiind provocate chiar de stilul de leadership promovat de premier. Imediat după investirea sa, Leancă a declarat cîteva idei, care reprezintă esența filosofiei sale de guvernare: “Acuzaţiile reciproce, deseori absolut nefondate, aceste animozităţi, acest comportament, uneori nu tocmai civilizat şi care ar sta la baza unui dialog, a unei democraţii şi a unor politicieni cu o anumită maturitate – iată toate acestea au lăsat o amprentă profundă asupra felului cum cetăţeanul ne vede pe noi aici…Sper că cetăţenii observă că totuşi există o altă ambianţă, o altă atmosferă şi la nivelul Parlamentului, şi la nivelul executivului. Încercăm, depunem eforturi, în primul rând, să reclădim o temelie de încredere între noi…” La ce acuzații nefondate se referă premierul, așa și nu am înțeles. Poate, ca și Lupu, Ghimpu, Plahotniuc, are în vedere că nu au existat atacuri…
 • +2 (2)
  La ce acuzații nefondate se referă premierul, așa și nu am înțeles. Poate, ca și Lupu, Ghimpu, Plahotniuc, are în vedere că nu au existat atacuri raider? Sau poate nu au fost privatizate ilicit cafeneaua și garajul parlamenatului, insulele din parcul la Izvor de către păpușar? Sau poate nu au fost furate 711 mln lei de la întreprinderea Metalferos? Sau poate nici Sorin Paciu nu a fost ucis de banda criminală din PD-PL și noi toți aberăm? Soluția pe care ne-o propune Leancă la dezmățul mafiei, raiderilor, a privatizărilor ilicite, a schemelor criminale în economie, este una absolut fantastică: “Prin deschidere, prin comunicare pe toate nivelele, în interiorul executivului, între executiv şi Parlament, între noi şi societate, şi omul simplu, cred că vom putea recâştiga această încredere.” Despre comunicarea lui Leancă Deci, Leancă, într-o veselie, ne sugerează, că doar prin comunicare eficientă se vor soluționa toate problemele CPE și a Moldovei.…
 • +2 (2)
  Dacă Filat, și chiar Lupu, fie și din motive de PR, colindau zilnic satele Moldovei, vorbind cu oamenii, atunci Leancă se întrece cu Corman la vizitele peste hotare și chefuri diplomatice interminabile. Ca efect, premierul nu are timp să studieze problemele, să observe ce se face în ministere. Dacă Filat măcar uneori își mustra subalternii, cerînd chiar și demisia unor miniștri, atunci Leancă, spre bucuria oligarhilor, evită orice control, lăsînd miniștrii să-și facă mendrele după bunul lor plac. De fapt, Leancă, spre deosebire de predecesori, preferă de cele mai dese ori să nu aibă absolut nicio poziție pe problemele cheie ale țării, pentru a nu-și deranja partenerii de coaliție. Și “partenerii” înțeleg acest lucru, și profită din plin de “constructivismul” premierului. Cedările față de oligarhi Astfel, în urma unei „comunicări eficiente pe interiorul alianței”, chiar în ziua prezentării guvernului Leancă, am fost informați…
 • 0 (0)
  E si normal Leanca a primit ordine ca sa-l vire pe Sturza intr-un domeniu mai importat de asta si Sturza a ajuns in consiliul economic. Ordinele sefilor trebuie sa fie indeplinite de aceasta Leanca si a ajuns prim-ministru pentru indeplinirea regulata a ordinelor si a fost avansat in functie de catre Filat.
 • 0 (0)
  Subiectul se numeşte: "Reîntoarcerea hoţului Sturza la treuca părăsită".

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA