Începând cu luna octombrie elevii din toată țara se vor bucura de fructe proaspete în meniu

Începând cu luna octombrie, școlile din Republica Moldova vor beneficia de un Program național de asigurare a elevilor cu fructe proaspete. O decizie în acest sens a fost luată de Guvern pe nouă septembrie, curent, la inițiativa Asociației Producătorilot și Exportatorilor de Fructe Moldova Fruct.

Începând cu luna octombrie elevii din toată țara se vor bucura de fructe proaspete în meniu
(Foto: moldovafruct)

Programul va cuprinde elevii claselor primare și gimnaziale din toate instituțiile preuniversitare din țară, inclusiv cele private, și va fi susținut de Guvern anual, informează un comunicat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii.

„Programe similare au vecinii din România și Rusia. Am venit inițial cu scrisori oficiale, au urmat discuții cu prim-ministrul care a susținut această idee și a dat indicațiile de rigoare. Scopul nostru este să promovăm consumul de mere începând de la gradiniță, școală, dar și acasă, în familie”, afirmă președintele APEF Moldova Fruct, Vitalie Gorincioi.

Pub

Potrivit vicepremierului Octavian Calmîc, noul Program este destinat elevilor claselor primare și gimnaziale din toate instituțiile preuniversitare din țară, inclusiv cele private, și va fi susținut de Guvern anual.

Fructele urmează a fi procurate doar de la producătorii autohtoni care dispun de condiții de păstrare a acestora și asigură îndeplinirea standardelor de producere.

Conform estimărilor, până la finele anului curent, pentru asigurarea zilnică a celor circa 340 mii de elevi din clasele primare și gimnaziale cu mere sunt necesare circa 1700 de tone, iar pentru întreg anul școlar această cantitate poate ajunge la peste 3500 tone

 

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI