În plin an electoral, 60% dintre americani nu au încredere în mass-media

Numărul americanilor care nu au încredere în mass-media a fost în continuă creştere începând cu 2004 şi atinge în prezent nivelul record de 60% din totalul populaţiei SUA, indică un sondaj dat publicităţii vineri de Institutul Gallup, scrie adevarul.ro cu referire la AFP. 
În plin an electoral, 60% dintre americani nu au încredere în mass-media
Poză simbol

Potrivit acestei anchete, desfăşuată între 6 şi 9 septembrie pe un eşantion de 1.017 adulţi, 60% dintre americani sunt de părere că marile mass-media nu publică informaţiile în întregime, cu exactitate şi în mod corect, procent care este un record pentru un an în care sunt alegeri prezidenţiale. 

Diferenţa de 20 de puncte dintre procentul opiniilor negative şi al celor pozitive a atins cel mai înalt nivel de când institutul de sondaje a început, în anii 1990, să realizeze periodic astfel de studii. 

Gallup a precizat că peste jumătate dintre americani aveau încredere în mass-media înainte de 2004, proporţie ce a ajuns şi până la 72% în preajma anilor 1970. 
Un alt sondaj Gallup, realizat anul trecut, indica faptul că majoritatea americanilor sunt de părere că presa este partizană: 47% considerau informaţiile de orientare liberală, în timp ce 13% dintre aceştia credeau că informaţiile sunt prea conservatoare.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub