Igor Dodon, Maia Sandu, Pavel Filip și Andrei Năstase, politicienii care se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor

Igor Dodon, Maia Sandu, Pavel Filip și Andrei Năstase sunt politicienii care se bucură de cea mai mare încredere a populației, potrivit rezultatelor unui studiu sociologic realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova, pentru perioada noiembrie-decembrie 2017.

Igor Dodon, Maia Sandu, Pavel Filip și Andrei Năstase, politicienii care se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor
(Foto: UNIMEDIA)

Din totalul de 43,5% care au numit persoana, 52,2% au răspuns că au încedere în Igor Dodon, peste 20,4 au spus că au încredere în Maia Sandu. Pe locul trei s-a clasat Pavel Filip cu 4,3%, iar Andrei Năstate pe locul patru cu 4,2%.

Pe locul cinci este Vladimir Voronin și pe locul șase-Vladimir Plahotniuc. Aceștia sunt urmați de Renato Usatîi, Zinaida Greceanîi, Iurie Leancă, Traian Băsescu. De cea mai puțină încredere are parte președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Pub

Un sondaj realizat în noiembrie, îl avea pe Vlad Plahotniuc în top patru politicieni care se bucură de încredere din partea oamenilor. În studiul prezentat astăzi, Plahotniuc a fost întrecut de Pavel Filip și s-a deplasat pe locul șase.

Sondajul a fost efectuat în 79 de localități de pe teritoriul Republicii Moldova (cu excepția regiunii transnistrene) în luna noiembrie prin metoda interviului față în față. Eșantionul a constat din 1181 de rezidenți permanenți și are o marjă de eroare de +/- 3%.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI