Harta drogurilor în Republica Moldova. Care este substanța cea mai consumată a fiecărui raion

Poliția a făcut publică datele oficiale despre consumul de droguri din Moldova, documentate în perioada 2016-2017. Au fost documentate 2422 infracțiuni privind traficul ilicit de droguri, scoase din circuit peste 530 kg de droguri, în valoare de aproximativ 30 000 000 lei, (valoarea acestora pe piața tenebră).  În topul celor mai consumate substanțe narcotice, se regăsesc: marijuna, opiu și amfetaminele.

Harta drogurilor în Republica Moldova. Care este substanța cea mai consumată a fiecărui raion
(Foto: cannabismoon.net)

La fel, au fost ridicate instalații de preparare și distruse încăperi de producere și păstrare a drogurilor.

În această perioadă, 1606 de persoane au fost implicate în infracțiuni de trafic de droguri, dintre care 93% au fost judecate.

Pub

Recent, Poliția Națională a creat pentru prima dată Harta Drogurilor a Republicii Moldova pentru anii 2016-2017, care oferă informație detaliată despre consumul drogurilor în fiecare regiune. Totodată, harta drogurilor oferă posibilitate Poliției să-și concentreze eficient forțele și resursele în regiunile cu risc ridicat de preparare și consum de droguri pentru a combate și preveni acest flagel.

Menționăm, că conform Codului Penal al RM, traficul ilicit de droguri, producerea și prelucrarea acestora pot fi sancționate cu până la 15 ani privare de libertate în funcție de gravitatea infracțiunii comise.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI