ora: 21:03, 20 mar 2017 19822

Grupul Shor din spălătoria rusească. 22 de milioane de dolari au intrat în conturile ShorHolding în mai multe tranșe


Grupul Shor din spălătoria rusească. 22 de milioane de dolari au intrat în conturile ShorHolding în mai multe tranșe
Foto: rise.md

Șase companii conectate la familia Shor au încasat bani din „Spălătoria rusească”.

Informațiile bancare analizate de RISE Moldova arată că 22 de milioane de dolari au intrat în conturile ShorHolding în mai multe tranșe.

Viramentele au fost făcute de firme fantomă din Marea Britanie și Noua Zeelandă. Până acum, autoritățile din Moldova nu au vorbit despre aceste tranzacții. 

shor-laundromat-social

Ilan Shor, 30 de ani, a devenit vedetă politică după ce a fost prins în „Jaful secolului”. Până atunci s-a ocupat, în special, de afaceri hoteliere, de magazine duty-free și de tranzacții cu imobilele sindicatelor. Tot din zona afacerilor, Shor l-a mituit pe fostul premier Vlad Filat, condamnat la 9 ani de închisoare.

Ilan este căsătorit cu interpreta rusă de muzică pop „Jasmin”, cu numele real – Sara Shor. Acum doi ani, președintele rus Vladimir Putin a decorat-o pe Jasmin cu ordinul „Artist emerit a Federației Ruse”.

Impresarul Jasminei, rusoaica Liliya Pleskachevskaya, a deținut 4,7% din acțiunile Unibank din Moldova, una dintre cele trei bănci aflate în proces de lichidare în urma dispariției unui miliard de dolari din sistemul bancar din Republica Moldova.

În același domeniu a derulat afaceri și fiica Liliyei Pleskachevskaya, Yana Gaydaychuk. În vârstă de 32 de ani, aceasta a administrat firma Sisteme Informaţionale Integrate SRL, care a fost proprietara unui pachet de 33,7% din acțiunile Băncii de Economii din Moldova.

În total, jurnaliștii de la Rise au găsit cel puțin 6 companii care au primit bani de pe urma Landromatului.

Continuarea AICI...

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +7 (7)
  la pârnae cu cățiaua!!!!
 • +5 (5)
  Nu pot să cred!
 • +2 (4)
  Puteti sa aduceti dovezi cat doriti. Shor nu poate fi incarcerat. El e dovada vie (schimbata pe parcurs, de fapt) a luptei cu coruptia, un exemplu viu cum un borat poate prin depozitii false sa ingroape un patsan de-a nostru.
  Un simbol al "luptei", un jidan de clasa, nu poate face puscarie, indiferent ce crima nu ar combina.
 • +4 (4)
  Ei va primi si Shor vo 6-7 ani, cu confiscare a citeva zeci milioane de lei.
  As fi deacord sa stea maxim 1 an la Pruncu, dar cu toata confiscarea zecilor si sutelor de milioane de dolari furati.
  Iata mai inteleg.
  • +3 (3)
   Nu va face inchisoare. Daca il baga la zdup, atunci va spune multe despre coordonator si nu numai.Asa ca ori il lasa liber,ori brusc, din senin se molipseste de vreo boala,ca si Litvinenko si dispare.
 • +4 (4)
  o sa lucreze la defaimarea tagului "Rise", si a pune investigatiile sub indoieli
 • -7 (19)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  RISE: Grupul Shor din spălătoria rusească. 22 de milioane de dolari au intrat în conturile ShorHolding în mai multe tranșe.
  ----------
  Si iata pe acesti bani erau adusi o serie intreaga de asa zisi cantareti din Rusia, dar in realitate soldati ai propagandei kremlinului ca sa le cante moldovenilor Den' Pobedy in PMAN.
  Кобзон и Лещенко встретили день победы в Кишиневе, invitati si remunerati oficial de Sor.
  .
  R Moldova prin oameni corupti ajunsi in posturi de prim-ministri si deputati au mintit poporul Moldovei facand mafii cu oamenii FSB-ului si kremlinului. Iata aceasta este tradarea poporului. De asta oamenii nu au incredere in acesti compromisi si voteaza cu socialisti doar ca o razbunare impotriva celora care i-au mintit.
  • +7 (15)
   Cintai ode celor care l-au arestat pe Bolboceanu.
   Celora,carel-au lasat pe jidanul elan nearestat,de ce nu le multumesti?
 • +2 (6)
  Şor va intoarce jumate de miliard si l va condamna la 3 ani cu suspendare normal...restul e pe seama luimPlaton...si ala o sa intoarca inca un miliard si iar 3 ani ca Sor ...banii sa se restitue principalul
 • +2 (4)
  Banii spalati prin bancile RM sunt ai cetatenilor suverani si independenti ai Republicii Mioritia.Toate scumpirile si devalorizarea valutei au dus la o creare de "rezerve"financiare,care in sistemul bancar se mai numesc,"parazitare" si ele trebue urgent de spalat.Totul a inceput in 92,cind MoldovaGas era administrata de lacheii Moscovei.Au fost deschise si multe dosare penale,dar totul sa naruit.A intervenit "prizidentul" PMR,"smotreashcii za Snegura i Lucinskogo" si toate dosarele au fost aruncate pe foc.Cine isi mai aminteste de automobilul bancii nationale,care a ars in drum spre Hincesti,i-ar prostolanul de sofer a plecat la ce-i din "lumina".Asa se sterg dovezile si probele furturilor de miliarde.I-ar Shor e omul potrivit la locul potrivit.Retinerea lui Bolboceanu este foarte suspecta.Probabil a inceput sa "santageze" cu probe.Cine isi mai aminteste de Gofman,responsabil de spalatoriea ruseasca in RM? De ce Annisoara Ursachi,ce-a mai apriga aparatoare a penalilor nu este cautata
 • +3 (3)
  Asa baietel bun, papa tot din farfurie... si iaka na
 • +4 (6)
  de interpol? Multe semne de intrebare? stimati Moldoveni cu mintea mioritica.Shor cu arest la domiciliu si cu 22mln.$$$ de ai vostri nu de la poporul israelitean.Pentru furt in Israel stau la pirnae chiar si premieri si prizidenti.La noi tilharul devine turnator si-i tinut linga "pizda"Jasmin! El este fiecioras al poporului ales si are "imunitate".I-ar goyyyyy la pirnae si cu confiscare.Istoria se repeta.Numai noi nu invatam de la istorie.Cine nu-i de acord,sa-l citeasca pe Paul Goma. Cuvinte geniale: -asculta ce spune englezul dar nu proceda cum te sfatue.asculta ce spune ovreul,dar nu proceda ca pregateste o teapa mare.Istoria e o stiinta,care acumuleaza ginduri intelepte,numai istoricii nostri pina astazi mai baga in tartacutele invataceilor,ca,in 1812 am fot eliberati,si in 1940 tot eliberati.Nu ma credeti? Intrebati pe invatacei.Profesorii de istorie trec reciclarea la Moscova in cele mai bune scoli ai Kominternului.
 • +5 (5)
  prostia moldovanului ne costa miliarde,problema e ca dusmanilor le apartine si casa noastra,iata elita moldovanului nu-l vede pe sor ca excroc,ci partener de afaceri,care pulverizeaza banii poporului acestei elite ,care se preface ca ploua .sara acum are cu 22 genti mai mult

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA