Gmail ar putea adăuga opţiune pentru trimiterea de mesaje care se „autodistrug” după ce sunt citite

Spre deosebire de filmele cu spioni, telefonul mobil nu va izbucni în flăcări după ce ai citit ultimul mesaj trimis folosind opţiunea „confidenţial mode”.

Gândit pentru mesaje cu termen de valabilitate limitat, opţiunea „confidenţial mode” va permite utilizatorilor să aleagă o durată de timp după care mesajul trimis să nu mai poată fi citit, printat sau redirecţionat unei alte adrese email.

Gmail ar putea adăuga opţiune pentru trimiterea de mesaje care se „autodistrug” după ce sunt citite
(Foto: cloudpro.co.uk)

Alternativ, utilizatorii Gmail vor putea seta o parolă, care să fie cerută destinatarului atunci când se încearcă accesarea mesajului. Parola poate fi trimisă separat prin mesaje SMS, sau comunicată destinatarului prin alte mijloace.

Aparent, va exista şi o opţiune pentru auto-distrugerea mesajelor, de îndată ce au fost citite la destinatar.

Pub

Nu este clar cum va funcţiona opţiunea „confidenţial mode” pentru mesajele trimise către adrese non-Gmail, sistemul care probabil funcţionează cu ajutorul unor tehnologii de criptare necesitând suport şi la partea de software.

Mai multe detalii am putea afla în următoarele săptămâni, Google plănuind pentru serviciul Gmail o revizie mai amplă, care vizează inclusiv partea de interfaţă.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI