Fostul viceprimar de Bălți dezminte că ar fi fost reținut pentru 72 de ore: Falsă este și speculația precum s-a „negociat” participarea mea la alegerile locale

După ce ieri Procuratura Anticorupție a efectuat mai multe percheziții la Primăria municipiului Bălți, fostul viceprimar de Bălți, Igor Șeremet, a venit cu o reacție la informațiile speculate în presă.

Potrivit acestuia, nu a fost reținut pentru 72 de ore, așa cum declara ieri liberul Partidilui Nostru, Renato Usatîi.

Foto: sputnik.md

„De dimineață până seara, împreuna cu avocatul meu și procurorul pe caz, am lucrat pe marginea tuturor circumstanțelor invocate în actele procesual-penale și până la sfârşit, prin declarații detaliate am adus o claritate pe marginea tuturor întrebărilor iscate din parte organelor de drept, astfel încât, să nu mai fie loc de orice temei de aplicare ai oricăror măsuri preventive”, a scris Șeremet pe pagina sa de Facebook.

De asemenea acesta a negat și informațiile precum că la Procuratură s-a negociat participarea sa la alegerile locale din mai curent.

„Falsă este și speculația precum s-a „negociat” participarea mea la alegerilor locale din mai 2018, în calitate de candidat independent! O declar cu toată răspunderea, căci în perioada aflării mele în sediul Procuraturii am lucrat pe dosar! La 2 ianuarie 2018, prin mesajul public am declarat foarte clar cauzele demisiei mele, și respectiv, revenirea mea la activitatea de avocat, fără a mă implica în activitatea publică”, a notat fostul viceprimar.

Mai mult, acesta spune că va continua să colaboreze cu ancheta.

„Mă voi implica activ în toate măsurile procesuale demarate de Procuratura Anticorupție și, a propos, nu de CNA, doar cu un singur scop, pentru a afla adevărul! Și dacă organele de drept au careva întrebări pe marginea cauzei penale, atunci voi face claritate în răspunsuri”, a conchis Igor Șeremet.

UNIMEDIA amintește că Procuratura Anticorupție a deschis un dosar penal pe mai multe persoane, printre care și pe numele fostului viceprimar, Igor Șeremet, în urma perchezițiilor de ieri dimineață de la Primăria din Bălți.

Conform materialelor cauzei, în toamna anului 2014, un agent economic ar fi achiziționat de la administrația publică locală a mun. Bălți două terenuri pentru construcția unui centru mixt de deservire și comerț a autovehiculelor.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.