Fostul deputat Grigore Petrenco a cerut azil politic în Germania, unde se află de o lună

Politicianul Grigore Petrenco, liderul partidului "Casa Noastră- Moldova" a plecat din Moldova și a cerut azil politic în Germania, unde se află acum, potrivit NewsMaker, care citează un diplomat european. Publicația l-a contactat și pe fostul deputat, care a confirmat informația.

Fostul deputat Grigore Petrenco a cerut azil politic în Germania, unde se află de o lună
(Foto: UNIMEDIA)

"Sunt în Germania de la sfârșitul lui august. Cum anume am plecat nu vreau să divulg, dar am plecat în Germania în mod legal", a declarat Grigore Petrenco pentru newsmaker.md.

Politicianul spune că a dat documentele la Oficiul Federal pentru Migrație și Refugiați (BAMF) pentru a primi azil politic, procedură care ar putea dura până la jumătate de an. Grigore Petrenco a mai spus că oameni din partidul de Stânga din Germania (Die Linke) și din Amnesty International îl ajută să primească azil politic.

Pub

Fostul deputat Grigore Petrenco a fost condamnat de către Judecătoria Râșcani la patru ani și șase luni de închisoare cu suspendareîn dosarul intentat după protestele antiguvernamentale din 6 septembrie 2015, cu participarea lui Petrenco și a altor activiști din opoziție. Petrenco nu avea voie să părăsească țara. 

Articolul integral îl puteți citi pe newsmaker.md.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI