Fosta consilieră a ex-președintelui Timofti, despre modificarea Constituției: Prima dată această inițiativă a răsunat în discursul lui Nicolae Timofti

Inițiativa de a modifica Constituția Republicii Moldova prin introducerea unei referințe care va spune că „orientarea strategică a Republicii Moldova este integrarea europeană” a răsunat prima dată în discursul lui Nicolae Timofti la data de 29 iulie 2016, declarația aparținea fostei consiliere a ex-președintelui țării, Aurelia Peru.

Fosta consilieră a ex-președintelui Timofti, despre modificarea Constituției: Prima dată această inițiativă a răsunat în discursul lui Nicolae Timofti
(Foto: facebook.com)

„Un nou articol cu denumirea „Integrarea în Uniunea Europeană” ar putea apărea în Constituţia Republicii Moldova. Propunerea vine din partea preşedintelui Nicolae Timofti. Şeful statului a făcut această declaraţie la ceremonia oficială dedicată Zilei Constituţiei, când se împlinesc 22 ani de la adoptarea Legii Supreme”, se arăta într-un comunicat emis la 29 iulie 2016.

„Republica Moldova a făcut un pas important la 27 iunie 2014, când a semnat Acordul de asociere dintre RM și UE. Ceea ce-mi doresc cu sincere emoții de împlinire este ca în textul original al Legii fundamentale să apară cât mai curând un element de noutate, un articol cu titlul distinct: integrarea în Uniunea Europeană”, a declarat atunci Nicolae Timofti.

Pub

UNIMEDIA menționează că Partidul Democrat din Moldova a anunțat astăzi că pregătește modificarea Constituției Republicii Moldova. PDM își propune să introducă în Constituție o referință care va spune că „orientarea strategică a Republicii Moldova este integrarea europeană”.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI