Fabrica „Bucuria” ar putea prinde o nouă viață. Proiectul de renovare a clădirii

Fabrica „Bucuria” este una din cărţile de vizită a Moldovei. Aceasta este cea mai mare întreprindere producătoare de produse de cofetărie din republică. Este greu de crezut că istoria „legendei dulci” a ţării a început în anul 1946 cu asocierea câtorva manufacturi mici.

Fabrica „Bucuria” ar putea prinde o nouă viață. Proiectul de renovare a clădirii
(Foto: ARHI TERRA)

În ianuarie 2017, Compania de construcţii ARHI TERRA a publicat proiectul de reconstrucţie a fabricii.

Pub

Deşi data renovării nu este înca stabilită, schiţa viitoarei clădiri deja este cunoscută.

La momentul actual, proiectul are la bază numai idei, dar în viitorul apropiat, acestă va deveni realitate.

Anul 1946, primul de după război, reprezintă, conform documentelor, data oficială a „naşterii” Fabricii de cofetărie Nr. 1 din Chişinău. Manufacturi de confecţionare a produselor de cofetărie au existat, desigur, şi mai înainte pe pământurile noastre. După cum mărturisesc sursele istorice, în perioada dintre anii 1918 – 1944, pe teritoriul Basarabiei funcţionau 49 de secţii de producere a bomboanelor şi produselor de cofetărie. De fapt, însă, nu exista o producere în accepţia modernă a noţiunii: copturile şi caramela erau confecţionate manual, într-un mod aproape primitiv – la arzătoare cu gaz, la lumina lămpilor cu gaz lampant.

În prezent Fabrica „Bucuria” este cea mai mare întreprindere specializată în fabricarea producţiei de cofetărie. Volumul de producere constituie aproape 90 de procente din volumul producţiei de bomboane din Republica Moldova.

Sursa: orașulmeu.md

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub