După Facebook, şi Google interzice reclamele la monedele virtuale

Reclamele la cripto monede, oferte iniţiale de monede, portofele şi tranzacţii digitale vor fi interzise de Google, începând din luna iunie a acestui an, pentru a preveni înşelătoriile. În luna ianuarie 2018, Facebook a luat aceeaşi măsură radicală.

Foto: go4it.ro

Google va interzice toate reclamele la monede virtuale, inclusiv la bitcoin şi ICO-uri (oferte iniţiale de monede), într-o încercare de prevenire a fraudelor.

Interzicerea reclamelor va intra în vigoare în luna iunie. Scott Spencer, directorul Google pentru reclame sustenabile, a declarat pe blog:

„Am actualizat câteva politici pentru a ne ocupa de reclamele din zona produselor financiare speculative şi nereglementate, precum opţiunile binare, cripto monede, pieţe internaţionale de schimb şi contracte pentru diferenţă (CFD-uri)”.

Google a anunţat că restricţia include tranzacţiile cripto şi portofelele electronice. De asemenea, Google va bloca accesul la unele reclame la jocuri de noroc, scrie go4it.ro.

Monedele asemănătoare bitcoinului, precum ethereum, au înregistrat o popularitate tot mai mare în ultimii ani, alimentând creşterea rapidă în valoare. De exemplu, în 2017, bitcoin a ajuns la 20 de mii de dolari. În momentul publicării acestui articol, valoarea unei unităţi bitcoin a scăzut cu mai mult de opt mii de dolari.

Tranzacţiile cu cripto monede au atras numeroşi escroci, deoarece acţionează pe o piaţă neagră, iar ICO-urile pot genera milioane de dolari, care dispar peste noapte, alături de administratorii respectivelor scheme financiare.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.