ora: 11:35, 12 ian 2017 6725
Autor: Redactia UNIMEDIA

Dosarul lui Donică, activistul care a turnat o găleată cu lapte peste ministrul Finanțelor, trimis în judecată. Riscă până la 5 ani de închisoare


Dosarul lui Donică, activistul care a turnat o găleată cu lapte peste ministrul Finanțelor, trimis în judecată. Riscă până la 5 ani de închisoare
Foto: captura video

Dosarul în care este vizat Andrei Donică, activistul care a turnat o găleată de lapte peste ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, va fi trimis în judecată.

Solicitată de UNIMEDIA, Natalia Stati, ofițerul de presă la Poliția Capitalei, a declarat că cauza penală a fost trimisă în judecată, conform articolului 287 Cod penal, pentru huliganism. Instanța de judecată urmează să ia hotărârea dacă i se va aplica sau nu pedeapsa.

Dacă va fi găsit vinovat, Donica riscă amendă de la 400 până la 1000 unități convenționale sau închisoare de până la 5 ani. 

UNIMEDIA menționează că la data de 30 septembrie, activistul Andrei Donică a aruncat peste ministrul Finanțelor cu o găleată de lapte.

„Pentru datoriile în care ne-ați băgat pe noi, cetățenii Republicii Moldova. Nu aveți soviste. Din partea pensionarilor, din partea invalizilor, ați băgat în datorii tot neamul moldovenesc. Încă mergeți pe aici. Rușine să aveți”, a fost reacția lui Andrei Donică.

Ulterior, în centrul capitalei s-au adunat mai mulți polițiști care au început să interogheze martorii și să colecteze probe, în pofida faptului că există imagini video care arată cum a avut loc incidentul.

Tot în acea seară, activistul a fost reținut și arestat pentru 30 de zile, apoi a fost eliberat și plasat sub control judiciar.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +1 (1)
  Munci sociale pentru 30 zile, o amenda de cateva sute de euro si scuze publice aduse ministrului. Puscarie ar fi exagerat. E un act de huliganizm premeditat fara violenta fizica.
  • 0 (2)
   Este adevărat,nu-i nev de pușcărie,dar o amendă penală este absolut normală și necesară,pt că acest individ a pt huliganismul și violența exercitată asupra unui demnitar al statului trebuie pedepsit!
 • +3 (3)
  Daca-i dădea si un șut in fund ministrului, in general anulau moratoriul la pedeapsa cu moartea.....
  Țeară de carton.........ptfuuu...
 • +2 (2)
  Dictatura banditilor. De ce ne pedepseste asa aspru Dumnezeu?
 • +3 (3)
  Acei care au furat din miliard au primit 7-9 ani,da Donica pentru o caldare de lapte risca 5 ani.A mai fost un caz ,doua persoane pentru ca au luat doi pepeni verzi au primit tot 5 ani ( cu suspendare ).Activistul Dimitrov care a fost pumnit de procurorul Dulgheru,tot el a fost amendat cu 1200 de lei.Se creaza impresia ca justitia noastra functioneaza haotic,cum le trasneste prin cap judecatorilor. Probabil a venit timpul sa fie lichidata si creata din nou.
 • +1 (1)
  In RM nu exista justitie pentru cei care conduc si fura - fapt constatat.

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA