Doi bărbaţi de 25 și 42 de ani, reținuți la vamă cu produse anabolizante: Peste 17.300 de comprimate aveau asupra lor

Doi bărbați, în vârstă de 25 și respectiv 42 de ani, sunt cercetați penal după ce vameșii de la Cahul au depistat în mașina în care se aflau, mai multe loturi de produse anabolizante.

Doi bărbaţi de 25 și 42 de ani, reținuți la vamă cu produse anabolizante: Peste 17.300 de comprimate aveau asupra lor
(Foto: UNIMEDIA)

Potrivit reprezentanților Serviciului Vamal, reținerea a avut loc noaptea trecută, în jurul orei 01:45.

În urma controlului, vameșii au depistat 17.300 de comprimate și 1.848 de fiole cu substanță anabolizantă, de producție autohtonă, 13.500 de etichete autoadezive, 1.300 de cutii pentru ambalarea produselor farmaceutice, 2.200 de dopuri pentru recipiente și o trusă de laborator.

Pub

Suspecții au fost reținuți pe un termen de 72 de ore.

În acest caz a fost deschisă o anchetă. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 10 ani. 

UNIMEDIA amintește că acum un an, reporterii de la anticorupție, au scris despre acest subiect. Potrivit lor, Republica Moldova se află în topul producătorilor mondiali de steroizi anabolizanți, substanțe ilegale în majoritatea statelor UE, în SUA, dar și în Rusia. Corupția, legislația permisivă și protecționismul politic ușor de obținut au creat condiții pentru dezvoltarea în statul nostru a unei industrii întregi de producere a anabolizantelor, aflate la mare căutare pe piața neagră din întreaga lume. Multe dintre aceste anabolizante ajung peste hotare prin contrabandă, în plicuri poștale acceptate și expediate de ÎS Poșta Moldovei.

Tot atunci, fostul şef al Serviciului Control financiar şi audit intern al „Poştei Moldovei” Sergiu Cibotaru a declarat că zeci de colete cu substanţe interzise sunt trimise zilnic prin intermediul Poștei Moldovei în ţări din Uniunea Europeană şi în Statele Unite. Cibotaru susţinea că şefii companiei ar proteja afacerea ilegală. 

Ulterior, la solicitarea fracțiunii PLDM a fost instituită o Comisie specială care să investigheze cazul.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI