Kommersant.ru: Dodon i-ar fi spus lui Putin că după alegerile parlamentare din toamnă, socialiștii vor fi nevoiți să împartă puterea cu PDM

În cadrul vizitei sale recente la Soci, Igor Dodon s-a întâlnit cu președintele reales al Federației Ruse, Vladimir Putin. Presa rusă scrie că cei doi ar fi discutat inclusiv despre alegerile parlamentare din toamna anului curent. Potrivit kommersant.ru, Dodon i-ar fi spus lui Putin că după alegeri, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova va trebui să împartă puterea cu actualul partid de la guvernare - Partidul Democrat din Moldova.

Colaj: UNIMEDIA

În cadrul reuniunii, potrivit unei surse „Kommersant”, președintele moldovean i-a comunicat președintelui rus că rezultatele alegerilor parlamentare din Moldova ar putea crea o situație în care nici actuala guvernare și nici Partidul Socialiștilor nu va obține o majoritate absolută în Parlament și, prin urmare, cele două părți vor trebui să împartă puterea.

Sursa mai scrie că Igor Dodon și Vlad Plahotniuc au demonstrat anterior că pot negocia. Potrivit „Kommersant”, politicienii, organizează întâlniri secrete, în timpul cărora găsesc limbaj comun. Anul trecut au ajuns la un compromis cu privire la problema schimbării sistemului electoral al Republicii Moldova de la proporțional la cel mixt. În Parlament, atât socialiștii, cât și democrații au votat pentru acest lucru.

„Recent, Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc au împărțit pașnic Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău pentru a sărbători Ziua Victoriei. Socialiștii au organizat un concert cu Oleg Gazmanov pe 8 mai, iar democrații, conduși de dl Plahotniuc și cu ajutorul unui alt cântareț rus, Nikolai Baskov, pe 9 mai, i-au felicitat pe toți cu ocazia Zilei Victoriei și, în același timp, cu ocazia Zilei Europei”, conchide kommersant.ru.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.