Compania „Dedeman” anunță că își va retrage proiectul investițional, dacă CMC nu-l va vota în următoarele două săptămâni

Reprezentanții rețelei de magazine „Dedeman” anunță că urmează să-și retragă proiectul investițional. Asta în condițiile în care, aleșii locali din Consiliul Municipal Chișinău nu vor vota proiectul de decizie în acest sens, până pe data de 1 decembrie curent, se arată într-un comunicat emis pentru presă.

Compania „Dedeman” anunță că își va retrage proiectul investițional, dacă CMC nu-l va vota în următoarele două săptămâni
(Foto: dedeman.ro)

„În decembrie 2016, după multiple amânări, proiectul a fost transmis de către Primărie Consiliului Municipal Chișinău pentru a fi aprobat definitiv. Din acel moment proiectul a rămas blocat până în prezent în CMC. După publicarea informaţiei date, o parte din fracţiunile Consiliului Municipal Chişinău şi-au declarat public susţinerea şi deschiderea pentru votarea proiectului dat. La 27 octombrie 2017 proiectul a primit aviz pozitiv în Comisia de specialitate. Ulterior, chestiunea a fost pusă pe ordinea de zi a şedinţei CMC din 31 octombrie 2017. Cu toate acestea, chestiunea dată a fost exclusă, fără nici un fel de explicaţii, de pe ordinea de zi. Prin urmare, proiectul este plasat din nou în incertitudine, iar lipsa unei decizii a CMC până la 1 decembrie 2017 ar putea duce la retragerea definitivă a investitorului”, se arată în comunicat.

În acest context, reprezentanții rețelei de magazine „Dedeman” anunță că săptămâna trecută au adresat o cerere primarului general interimar, Silvia Radu, prin care au solicitat punerea pe ordinea zi a CMC a chestiunii date pentru examinare cu prioritare.

Pub

Menționăm că ieri, în cadrul unor discuții cu oamenii de afaceri din regiunea Nord, președintele Parlamentului Andrian Candu a anunțat că ar putea reveni în Republica Moldova compania „Dedeman”.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI