Centrul de Plasament pentru animalele fără stăpân din Orhei își mărește capacitatea

Centrul de Plasament pentru animalele fără stăpân construit în septembrie anul 2016, își mărește capacitatea cu încă 200 metri pătrați și va putea adăposti încă 100 de câini maidanezi.

Centrul de Plasament pentru animalele fără stăpân din Orhei își mărește capacitatea
(Foto: orhei.md)

Această inițiativă a fost dirijată de suprasolicitarea și migrarea altor câini din alte regiuni în municipiul Orhei. 

Astfel, în prezent, Centrul a găzduit circa 400 de câini și căței, dintre care 250 au fost adoptați, iar alții 150 se află la moment în grija colaboratorilor centrului. 

Pub

Odată cu decizia de mărire a capacității, Centrul va putea găzdui peste 250 de câini rămași fără stăpân, ceea ce va duce la eliberarea totală a străzilor și curților de animale fără stăpân, fiind în așa mod asigurată securitatea orășenilor. Pe de altă parte, câinii rămași fără casă vor avea hrană la timp și condiții.

Centrul de Plasament deține toate condițiile moderne și care corespund tuturor cerințelor sanitare. Animalele primesc îngrijiri medicale de la veterinari calificați și beneficiază de hrană specială.

Mai mult, în cadrul centrului este deschisă și o linie fierbinte – 060196565, la care locuitorii orașului Orhei pot apela oricând și sesiza grupul de intervenție a Centrului,  pentru a se deplasa la fața locului și a prinde animalele.

Pe lângă angajații care muncesc zi de zi  nemijlocit în Centrul de plasament, sunt constituite și două grupuri de persoane care monitorizează orașul și au grijă ca animalele rămase fără stăpân să ajungă la azil.

De asemenea, proiectul prevede și activitate de voluntariat. Astfel, sub supravegherea angajaților azilului, toți cei care iubesc animalele, inclusiv copiii, care își doresc un câine acasă, dar nu au posibilitate, își  pot petrece timpul aici și să le poarte de grijă câinilor de la azil. Este de menționat faptul, că la azil periodic nimeresc și câini de rasă.

Totodată, în cadrul centrului de plasament a fost lansat serviciul ADOPTĂ-MĂ, care permite de a lua în adopție un câine pentru orice doritor. În acest sens a fost creată și o pagină de facebook - https://www.facebook.com/Сentru-de-plasament-pentru-animalele-din-Orhei-748893098596221/?pnref=story.unseen-section.

 Aici sunt plasate poze cu fiecare animal, iar doritorii de a adopta un câine au posibilitatea să aleagă ce animal își doresc.

Lucrările de construcție privind extinderea Centrului de Plasament urmează a fi inițiate în luna octombrie curent. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI