Alexandrina Robu, despre sistemul educațional din Moldova: problema plagiatului "vine din școală sau chiar grădiniță"

Alexandrina Robu, președinta Asociației Europene a Tinerilor Antreprenori, are câteva sfaturi pentru îmbunătățirea sistemului educațional din Repubica Moldova. Tânăra a vorbit în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

Alexandrina Robu, despre sistemul educațional din Moldova: problema plagiatului
(Foto: UNIMEDIA)

Dacă ar fi să devenim competitvi pe piața educațională a Europei și cea internațională, ar trebui să aducem profesori buni.

Într-al doilea rând, studenții ar trebui sa fie antrenați să respecte anumite cerințe impuse de instituțiile de învățământ. "În vest, spe exemplu, dacă unui student i se pune ora 12:00 drept timp limită, atunci la 12:01 acesta este taxat. Dacă am fi mai riguroși din acest punct de vedere, probabil studenții ar începe să studieze mai bine", a explicat Alexandrina Robu.

Pub

Mai mult, în alte țări, orice lucrare scrisă de elev este trecută printr-un program care depistează plagiarismul. Vorbind din experiența orelor care le-a predat anterior la o facultate din Republica Moldova, invitata a mai spus că elevii trebuie învățați să scrie de sine stătător. "Problema vine din școală sau chiar din grădiniță. [...] Este o mentalitate care se cultivă; probabil părinții ar trebuie să le cultive copiilor că furatul este incorect, pentru că aici noi furăm proprietatea intelectuală a altei persoane", a concluzioat Alexandrina Robu.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub