ANRE: Scumpirea gazului ne face mai economi

În prima jumătate a anului 2012, gazele naturale livrate pe teritoriul Republicii Moldova, fără regiunea transnistreană, au atins o valoare mai mare cu circa 21% decât cea înregistrată în acceeaşi perioadă a anului trecut, fapt determinat de majorarea preţului de achiziţie a gazelor naturale. Cantitativ, livrările de gaze naturale s-au redus cu 5%, arată un raport al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică.
ANRE: Scumpirea gazului ne face mai economi
Poză simbol (Foto: rtv.net)

Astfel, în prima jumătate a anului, consumatorii de gaze naturale din Moldova au utilizat 576,8 mil. metri cubi, în valoare totală de 3,5 mlrd lei.

Cel mai mult şi-au diminuat consumul agenţii economici, cu 17,2%, până la 102,2 mil. m.c. Populaţia a consumat 182,3 mil. metri cubi sau mai puţin cu 6,1%, iar instituţiile bugetare – 32,4 mil. metri cubi, mai puţin cu 4,5%.

Creşterea consumului s-a înregistrat doar în cazul întreprinderilor din sectorul energetic - 259,9 mil. metri cubi, cu 1,4% mai mult faţă de prima jumătate a anului 2011.

Astfel, în structura consumului de gaze, cea mai mare cotă, de 45%, a revenit întreprinderilor din sectorul energetic. Ponderea consumatorilor casnici a fost de circa 32%, a agenţilor economici – 18%, iar a instituţiilor bugetare – de 5,6%.

Sursa: UNIMEDIA

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub