7 sfaturi de la profesionişti, cum să găseşti un post bun de lucru

Zilnic, pe site-urile locurilor de muncă apar sute de posturi vacante. Angajatorii se plâng de lipsa de cadre din cauza fluxului mare de oameni ce pleacă peste hotare şi salariile mici. De aceea, în prezent e uşor să găseşti în Moldova un loc de muncă, dar nu e unul bun. E dificil să găseşti un loc de muncă potrivit, cu salariu mare şi condiţii bune de lucru. Dificil, dar posibil! Important – să fiţi insistent şi permanent să vă perfecţionezi îndemânarea.

7 sfaturi de la profesionişti, cum să găseşti un post bun de lucru
(Foto: office.com)

Specialiştii celui mai mare site a posturilor vacante din Republica Moldova – Rabota.md, vă împărtășesc secretele în găsirea unui job bun. Secretul de bază – faceţi cunoştinţă cu cât mai multe locuri vacante pentru  funcţia pe care o căutaţi, alegeţi cele mai bune oferte şi răspundeţi cât mai curând la ele.

Ce trebuie să faceţi pentru a fi la curent cu ofertele pieţei de muncă?

Pub

Urmaţi aceste sfaturi:

1.Verificaţi zilnic locurile vacante disponibile.

Noile posturi vacante apar zilnic pe site şi unul dintre ele ar putea fi exact ceea ce căutaţi. Nu toţi angajatorii adună CV-urile candidaţilor luni la rând, după care îl aleg pe cel mai potrivit. Managerul de personal ar putea lua rapid decizia şi dacă Dvs. nu vă grăbiţi, norocos va fi cel care a răspuns rapid la anunţul postului vacant. Notaţi în agenda dvs. timpul oferit căutărilor job-ului şi tenacitatea Dvs. vă va fi răsplătită.

2.Folosiţi motorul de căutare.

Verificarea locurilor vacante într-o singură listă - nu e cea mai rapidă metodă de căutare. Potrivit este să folosiţi motorul de căutare, care va selecta anunţurile corespunzătoare cererii Dvs. E foarte eficient dacă căutaţi locul vacant a unei funcţii exacte, ca de exemplu: contabil sau croitor. Dacă locul vacant potrivit poate fi întitulat în mod diferit, atunci încercaţi să alegeţi un cuvânt cheie, ca de exemplu „limba germană”. Folosiţi-vă de sinonime sau denumiri asemănătoare a funcţiei: secretar, office-manager, referent – în esenţă, acelaşi post poate fi întitulat diferit.

Dacă doriţi să lucraţi într-o anumită companie, selectaţi căutarea companiei şi verificaţi posturile vacante disponibile la acel moment.

 

3. Accesați rubricile

Toate locurile vacante de pe site sunt repartizate în rubrici, sfere de activitate. Dacă căutaţi un loc de muncă în calitate de paznic – accesaţi rubrica Pază, securitate. În cazul bucătarului – accesaţi rubrica Restaurante, alimentaţie publică. Logica e simplă. Există funcţii ce nu pot fi atribuite unei anumite rubrici. De exemplu, locul vacant al postului de manager în vânzări poate apărea în rubricile Manager şi Vânzări. Anunţul despre necesitatea unui secretar cu cunoaşterea limbii franceze, ar putea fi publicat în rubrici ca: Angajaţi de oficiu sau Limbi străine. Încercaţi să gândiţi mai amplu, căutaţi locurile vacante în rubrici diferite şi norocul vă va surâde.

4. Abonați-vă  la mesaje pe E-mail

Înregistraţi-vă pentru a primi informaţii despre oferta de lucru conform cerinţelor Dvs.(ca de exemplu, „frizer” sau „marketing”) şi primiţi cele mai recente propuneri. Posibil, în acest link veţi găsi ceea ce v-a scăpat din informaţia de pe site.

5. Plasaţi CV-ul pe site

Mulţi dintre angajatori nu se ocupă doar de publicarea anunţurilor locurilor vacante, ei analizează şi CV-urile din catalogul de CV-uri. Acordaţi-vă timp pentru completarea formularului şi publicaţi autobiografia profesională în baza de date a site-ului. Străduiţi-vă să completaţi toate spaţiile cât mai desfăşurat şi citeţ. Cu cât rezumatul conţine mai multe informaţii despre Dvs., cu atât mai rapid va atrage atenţia angajatorului. Rezumatul completat trebuie periodic reînnoit (schimbaţi data publicării) pentru ca angajatorul să fie sigur că sunteţi în căutarea unui job. Apropo, CV-ul, publicat în catalog poate fi trimis direct pe contul angajatorului – e foarte comod.

6. Trimiteţi CV-ul pe E-mail şi prin intermediul site-ului

Există două modalităţi de a expedia rezumatul angajatorului – prin intermediul poştei electronice sau direct prin intermediul site-ului, cu ajutorul tastei, Trimite CV. Nu toţi angajatorii folosesc poşta electronică şi contul în acelaşi timp. De aceea, pentru ca angajatorul să vadă informaţia ar fi benefic ca sa expediați CV-ul Dvs. pe toate căile posibil.

7. Instalați aplicația în telefonul Dvs.  

Datorită aplicaţiei Rabota.md veţi putea verifica locurile vacante oriunde şi la orice oră.

Aveţi un minut liber – verifica-ţi ce a apărut nou pe site. Fiţi la curent cu propunerile de pe piaţa muncii şi fiţi primul care reacţionează!

Aplicaţia Rabota.md de pe telefonul Dvs. mobil vă va anunţa în cel mai scurt timp despre noile locuri vacante din Chişinău şi întreaga Moldovă!

Datorită acestor simple şi eficiente sfaturi, căutarea locului de muncă va fi realizată uşor şi eficient cu Rabota.md. Nu lăsaţi pe mâine locul de muncă ce vă aşteaptă astăzi pe

www.rabota.md


P.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI