52 de licee din Moldova vor participa în cadrul Campaniei de informare „Alege o Carieră în IT”

Asociația Națională a Companiilor Private din Domeniul TIC a lansat vineri, 12 aprilie, Campania de informare „Alege o Carieră în IT”. Inițiativa se desfășoară în perioada aprilie-mai 2013 în 52 de licee din Moldova sub forma unor sesiuni de orientare în carieră dedicate elevilor claselor a X-XII-a.
52 de licee din Moldova vor participa în cadrul Campaniei de informare „Alege o Carieră în IT”

Angajaţii din domeniul IT sunt printre cei mai bine plătiţi specialişti de pe piaţa autohtonă, iar fluxul ofertelor de muncă înregistrează o creștere continuă. Tinerii care optează pentru o carieră în IT pot avea certitudinea unui trai prosper în Republica Moldova și a unei experiențe unice într-un domeniu inovativ și dinamic. 

Prin intermediul acestui proiect, ATIC își propune să comunice beneficiile îmbrăţişării unei cariere în IT și vine să ofere elevilor reperele esenţiale privind oportunităţile şi perspectivele pe care tinerii pot sa le valorifice în calitate de specialiști IT, ajutîndu-i astfel să adopte decizii responsabile şi bine informate.

Prima sesiune de informare ”Alege o Carieră în IT” s-a desfășurat la data de 12 aprilie la Bălți pentru elevii liceelor ”Lucian Blaga”, ”Mihai Eminescu” și ”Bogdan Petriceicu-Hașdeu”. 200 de tineri au participat în cadrul evenimentului animat de către reprezentanții unei importante companii IT din Moldova. Tinerii au avut posibilitatea să afle informație utilă privind specificul activității în domeniul IT, direcțiile de carieră pe care le pot urma, instituțiile în care pot face studii IT și să participe în cadrul unui dialog inedit cu reprezentanți ai domeniului.

Campania ”Alege o Carieră în IT” se desfășoară cu suportul Proiectului USAID “Creşterea Competitivităţii şi Dezvoltarea Întreprinderilor II (CEED II), Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare (ADA) și Ministerului Educației Republicii Moldova. În cadrul primei ediții a campaniei, desfășurate în 2012, au participat circa 1200 elevi din 17 licee din capitală.P

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub