Citește toate știrile la acest subiect

400 de oameni, scoși din nămeți. 220 de localități din sudul și centrul țării nu au energie electrică

Ninsoarea abundentă de noaptea trecută a blocat sute de automobile în nămeți și a lăsat fără energie electrică peste 200 de localități din toată țara.

Potrivit Serviciului Situațiilor Excepționale, până la această oră, salvatorii au intervenit la tractarea a peste 200 mijloace de transport, în care se aflau circa 400 persoane, inclusiv minori.

400 de oameni, scoși din nămeți. 220 de localități din sudul și centrul țării nu au energie electrică
(Foto: dse.md)

De menționat este că toate forțele activează în regim alert pentru lichidarea consecințelor și ajutor cetățenilor.

În cadrul ședinței Comisiei pentru situații excepționale s-a decis de a înainta un demers către președintele RM de a implica forțele Ministerul Apărării Naționale. 

Mai mult, s-a cerut activitatea celulei de criză, activată în cadrul Serviciului PC SE, unde avtivează toate instituțiile competente și capabile să gestioneze o situație excepțională, printre care Ministerul Afacerilor Interne cu subdiviziunile Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Inspectoratul General de Poliție, Inspectoratul Național de Patrulare, Departamentul Trupelor de Carabinieri, dar și Ministerul Transporturilor, Ministerul Sănătății și Gas Natural Union Fenosa, și respectiv Ministerul Apărării Naționale.

Oamenii sunt îndemnați să nu iasă din locuințe dacă nu au necesităi urgente, și mai ales să nu pornească la drumuri lungi, întrucît avem drumuri locale în raioanele de sud și centru ale țării, unde se circulă cu mari dificultăți. Premierul a îndemnat oamenii să dea dovadă de calm, răbdare și să asculte indicațiile autorităților. Cetățenilor le sînt amintite numerele de urgență, 901 și 902, la care trebuie să apeleze pentru ajutor. 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub