21 de cetățeni străini au încălcat regimul de ședere în R. Moldova, iar un moldovean a fost deportat din UE. Situația la frontiera de stat

În perioada 10 – 16 iulie 2017, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 472 124 de traversări, dintre care un număr de 282 769 de traversări ai cetățenilor R. Moldova, iar traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 99 860 de traversări, fiind semnalat un număr mai mare de autovehicule înmatriculate în RM – 54 280 de traversări.

21 de cetățeni străini au încălcat regimul de ședere în R. Moldova, iar un moldovean a fost deportat din UE. Situația la frontiera de stat
(Foto: UNIMEDIA)

Pe parcursul săptămânii trecute, la „frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 192 de evenimente, cu documentarea a 207 persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

- un caz de trecere ilegală a frontierei de stat;
- 87 de persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
- trei persoane au prezentat documente false și falsificate;
- 28 de persoane au prezentat viniete nevalabile;
- 21 de cetăţeni străini au încălcat regimul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova;
- o tentativă de trafic ilicit de mărfuri;
- 61 de contravenții cu privire la încălcarea regulilor de transport de pasageri și mărfuri;
- cinci persoane cercetate contravențional pentru încălcarea regulamentului circulației rutiere.

În decursul săptămânii precedente, 72 de cetăţeni străini, dar și 668 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Totodată, șase cetățeni moldoveni nu au avut acces de intrare în Uniunea Europeană, iar alți doi în Federația Rusă. Din UE a fost deportat un conațional.

Polițiștii de frontieră au avut 15 întrevederi cu reprezentanții autorităților de frontieră ale Ucrainei și României, în scopul schimbului de informații și de primire-predare a infractorilor.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 116 procese verbale înscrise, cu aplicarea amenzilor în sumă de 121 900 de lei și încasarea amenzilor de 38 425 de lei.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
- verificarea valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
- tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor.
- consultarea aplicației ”TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier) pentru toate categoriile de mijloace de transport.
- manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub