20 de școli din țară vor fi închise. Viceministra Educației: Numărul insuficient de copii face imposibilă funcţionarea instituţiilor

Douăzeci de școli din țară vor fi lichidate la începutul anului şcolar 2017-2018. Despre aceasta a anunțat viceministra Educaţiei, Lilia Pogolşa, astăzi în cadrul ședinței Parlamentului.

Reforma face parte dintr-un proiect de lege legat de finanțarea Reformei în educație, bani oferiți de Banca Mondială încă în 2013.

20 de școli din țară vor fi închise. Viceministra Educației: Numărul insuficient de copii face imposibilă funcţionarea instituţiilor
(Foto: UNIMEDIA)

„Avem 20 de școli care urmează să fie reorganizate sau lichidate. Numărul insuficient de copii face imposibilă buna funcţionare a instituţiilor de învăţământ care urmează a fi închise. Școlile nu sunt doar izvor de cunoştinţe, dar şi de viaţă, iar acolo unde se închid şcolile, satele şi familiile tinere au de suferit”, a declarat Pogolşa.

Ministerul Educaţiei va veni cu o propunere de creare a filialelor instituţiilor de învăţământ în sate. Prin intermediul acestora va fi posibilă păstrarea treptei primare sau gimnaziale, dar decizia finală va aparţine consiliului raional.

În cadrul raportului, viceministra a vorbit despre proiectul legat de finanțarea Reformei în educație. Asta după ce în 2013 Banca Mondială ne-a dat 40 milioane de dolari pentru reforma în învățământ, Ministerul Educației s-a pomenit că nu poate cheltui banii și a primit în 4 ani doar jumatate din suma. Deși zeci de scoli trebuiau să fie deja renovate, Ministerul abia acum a oferit dreptul de a gestiona banii Fondului pentru Investiții Sociale.

Pub

Proiectul a fost votat în prima lectură și urmează să fie votat și în a doua, pentru a intra în vigoare.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub