20 de profesori din Moldova au avut parte de cursuri de o săptămână la Moscova

Douăzeci de pedagogi și conducători ai instituțiilor de învățămînt din Bălți și alte localități ale Moldovei au trecut, timp de o săptămînă, cursuri de creștere a calificării la Moscova. Dascălii spun că activitatea colegilor din Moscova merită o atenție deosebită. 

20 de profesori din Moldova au avut parte de cursuri de o săptămână la Moscova

„Metodele care ne-au fost demonstrate în una dintre cele mai bune instituții de învățământ din Moscova, sunt în ziua de astăzi o parte a sistemului așa-numitor școli ale viitorului. Este important încă un moment – susținerea din partea Guvernului. Sunt mirată că, conducătorii instituției de învățământ stabilește de sine stătător strategia de dezvoltare a școlii, pentru că el vede posibilitățile financiare. În această situație, directorul are mână liberă – nu este limitat de anumite cadre. Probabil, aceasta și face deosebirea dintre educația în Moldova și educația pe care am văzut-o aici”, a declarat Roman Florescu, Dir.Gimnaziul Nr.2 Drochia.

Vizita pedagogilor din Moldova în capitala Federației Ruse este efectuată în cadrul Memorandumului de colaborare semnat între Circumscripția administrativă de vest al Moscovei și orașul Bălți. Documentul prevede lărgirea colaborării dintre orașe în domeniul administrării gospodăriei locativ-comunale, proiecte de infrastructură, politici sociale și de tineret, educație și cultură.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub