125 de preparate noi pe piața farmaceutică din R. Moldova, iar alte 251 de medicamente s-au ieftinit în medie cu 11%

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) a avizat pozitiv, în luna august 2017, comercializarea pe piaţa farmaceutică din Republica Moldova 125 de preparate. AMDM a înaintat Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale pentru autorizare primară 34 de preparate farmaceutice, iar pentru reautorizare – 91 de preparate, un Ordin în acest sens fiind deja semnat.

125 de preparate noi pe piața farmaceutică din R. Moldova, iar alte 251 de medicamente s-au ieftinit în medie cu 11%
(Foto: UNIMEDIA)

Medicamentele, care au fost autorizate pentru prima dată, sunt destinate bolnavilor cu insuficienţă cardiacă, scleroză multiplă, tratarea bolilor cavităţii nazale şi infecţiilor căilor respiratorii etc.

AMDM a înregistrat şi prețurile noi de producător pentru 251 de produse.  În medie, în monedă naţională, acestea sunt cu aproape 11% mai mici faţă de cele existente până acum în Catalogul Național de Prețuri de Producător la Medicamente. În context, precizăm că, potrivit legislaţiei în vigoare, preţurile de producător sunt valabile în decurs de un an, după care urmează a fi reevaluate.

În ce priveşte autorizarea importului medicamentelor, în luna august au fost acordate 220 autorizații. Totodată, Comisia privind autorizarea importului medicamentelor neautorizate a eliberat autorizaţii de import pentru 28 de preparate farmaceutice.

Pe parcursul lunii precedente, Laboratorul pentru Controlul Calităţii Medicamentelor al AMDM a verificat peste 2700 de loturi cu preparate farmaceutice, toate fiind recunoscute drept calitative, eficiente şi inofensive.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI