(video) Problema deșeurilor din capitală rămâne nesoluționată. Locuitorii din Țînțăreni au refuzat propunerea municipalității

Autoritățile locale nu au identificat deocamdată, nicio soluție pentru a rezolva problema deșeurilor menajere din capitală. Deși, ieri reprezentanții municipalității au încercat să negocieze cu locuitorii din Țînțăreni, cei din urmă însă, nu au căzut de acord ca groapa de gunoi să fie redeschisă în localitatea lor. Despre aceasta a anunțat astăzi, viceprimarul Nistor Grozavu, în cadrul ședinței Primăriei Chișinău.

„Ieri, a avut loc adunarea satului satului Țînțăreni cu participarea locuitorilor din Geamăna. Locuitorii au fost categoric contra redeschiderii acestui platou. Domnul Gontea, domnul Manev, vă rog pe parcursul zilei să studiați orice posibilitate, orice alternativă care este posibilă, orice condiție. Indiferent de acest răspuns prompt, eu cred că dumnealor nu au închis toate porțile de negocieri. Avem termen până la data de cinci iulie să găsim soluții”, a declarat Grozavu.

Amintim că, acum două săptămâni locuitorii din Bubuieci au protestat mai multe zile la rând, iar camioanele de la regia Autosalubritate a municipiului nu a putut depozita gunoiul în regiune. Reprezentanții primăriei capitalei au anunțat atunci că o alternativă ar fi fost reabilitarea și redeschiderea gunoiștii din Țînțăreni, însă, autoritățile locale, dar și localnicii refuză propunerea celor de la Chișinău, deși proiectul prevede investiți de peste 10 milioane de euro.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub