ora: 12:46, 19 feb 2008 1191 16 Autor: Redactia UNIMEDIA

TVR1 nu va putea emite pe teritoriul R. Moldova până la încheierea procesului de judecată


TVR1 nu va putea emite pe teritoriul R. Moldova până la încheierea procesului de judecată
Foto: www.activsport.ro
Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) a casat luni, 18 februarie, încheierea Curţii de Apel Chişinău prin care se oferea dreptul Societăţii Române de Televiziune (SRTv) de a transmite programele TVR1 pe teritoriul R. Moldova pe durata procesului de judecată, transmite Info-Prim Neo. CSJ a respins solicitarea SRTv de suspendare a deciziilor Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) în baza cărora a fost scoasă la concurs Reţeaua nr. II şi, ulterior, au fost validate rezultatele concursului prin care reţeaua în cauză a fost acordată altei companii. Hotărârea CSJ este irevocabilă.

Reprezentanta SRTv în instanţă, Janeta Hanganu a calificat drept regretabilă hotărârea CSJ, menţionând că se aştepta la o asemenea decizie, dat fiind graba în care a fost examinat recursul înaintat de CCA.

Pe de altă parte, Maxian Radu, reprezentant al Ministerului Dezvoltării Informaţionale (MDI), a calificat hotărârea CSJ drept legală şi întemeiată. Potrivit sursei citate, prin încheierea Curţii de Apel se lezau drepturile companiei „Telefe M International” SRL, care a obţinut licenţa în mod legal.

La 14 februarie, Curtea de Apel Chişinău a admis cererea SRTv de a suspenda deciziile CCA, astfel că de luni, 18 februarie, SRTv ar fi putut relua transmisiunea TVR 1 pe teritoriul R. Moldova. Încheierea Curţii de Apel a fost, însă, atacată în instanţa ierarhic superioară de către CCA.

Scandalul în jurul transmiterii TVR1 pe teritoriul R. Moldova s-a iscat la 31 iulie 2007 când CCA a scos, la cererea MDI, Reţeaua nr. II de stat la concurs. Atunci a fost invocat motivul că SRTv nu-şi onorează obligaţiunile financiare faţă de ÎS „Radiocomunicaţii”. Mai mulţi membri ai CCA, dar şi reprezentanţi ai societăţii civile şi politicieni au declarat drept ilegală această decizie. CCA, însă, nu a mai revenit asupra ei. La 27 septembrie, câştigător al concursului pentru utilizarea reţelei a fost desemnat postul de televiziune „2 Plus” („Telefe M International” SRL).

SRTv a atacat în judecată în luna noiembrie decizia CCA, solicitând despăgubiri în valoare de jumătate de milion de euro. Următoarea şedinţă de judecată va avea loc la 28 februarie, la Curtea de Apel.

Sursa: Info-Prim Neo

Comentarii (16)
 • 0 (0)
  teapa pentru cei ce s-au grabit sa laude justitia moldoveana ca e independenta si nesupusa
 • 0 (0)
  fara Revolutie nu rezolvam nimic! dar absolut nimic!
 • 0 (0)
  >>La 14 februarie, Curtea de Apel Chişinău a admis cererea SRTv de a suspenda deciziile CCA, astfel că de luni, 18 februarie, SRTv ar fi putut relua transmisiunea TVR 1 pe teritoriul R. Moldova.<<

  Astfel, incepand cu ziua de luni ora 00 sau 6:00 2Plus ar fi trebuit sa nu emita. Ei insa lucrau ca de obicei. Deci cunosteau:
  a) ca LUNI va fi sedinta CSJ, si
  b) decizia, ce va fi luata.

  SUPER! Chiar ne considerati de nebuni?
 • 0 (0)
  Dar cind se va incepe revolutia ceea... ca e timpul deacum,cit se poate sa privim pasiv la toate acestea....???
 • 0 (0)
  Cine rea sa inceapa skimbarea in tara aceasta sa vina in data de 23 februarie in scuarul Teatrului de Opera si Balet, ora 11 pentru a participa la Adunarea de constituire a Grupului de initiativa pentru colectarea semnaturilor in vederea desfasurarii referendumului republican pentru modoficarea Constitutiei RM...
  P.S.
  Sa vina doar oamenii care intr-adevar sunt cointeresati sa scape de puterea comunista
 • 0 (0)
  pe 23 incepe Revolutia?
 • 0 (0)
  Faceti-va revolutie in Ardeal mai boilor...acolo la unguri ...dati-i autonomie ...
 • 0 (0)
  Cred ca pentru revolutie e putin doar sa colectezi semnaturi si sa faci un referendum, dar, oricum, tre de inceput cu ceva...
 • 0 (0)
  Vino anonimule de la ora 4.52 sa faci autonomie in Transilvania si o sa vezi cum o f---m pe mata-n gura, pina se inneaca dupa care incepem continuam cu soruta.
 • 0 (0)
  anonimul nu face altceva decit sa va incurce......si nu ar fi singura persoana de pe aici.........deci romanilor de pretutindeni.....incercati sa nu dati atentie celor care va jignesc.......este aceasi politica de stat, facuta de aghiotanti comunisti ......
 • 0 (0)
  va rog sa luati in serios amenintarea pe care o reprezinta, unele dintre mesaje.........cei care le scriu sint dusmani a tot ce este normal.....si nu sau oprit numai la Unimedia.......isi varsa injuraturile si pe saiturile din Romania....ce vor de fapt????......vor sa va faca sa va certati......cineva acolo sus ne vegheaza si nu vor sa ne lase sa traim normal......observati articolele Unimedia si cercetati ce scriu majoritatea .......va spun eu.....toti in majoritate doresc binele acestui pamint numit Moldova
 • 0 (0)
  mai pacificator din constantinopl ne lamurim si fara tine.Mai dute si citeste ceva inainte de a intra in discutie
 • 0 (0)
  adevarul doare????..........uni dintre moldoveni va iubiti tara mai putin decit iubiti Moscova
 • 0 (0)
  ATATURK-maninca halva fa namaz si du-te la culcare
 • 0 (0)
  Dar mie imi place altceva decit halva...)))
 • 0 (0)
  dute de aici bulangiul dracului

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA