TVR ar putea începe retransmisia pe teritoriul Republicii Moldova în curând

Posibilitatea de a reîncepe transmisiunea postului TVR în Republica Moldova a fost discutată azi, 19 aprilie, de către Premierul Vlad Filat şi preşedintele Televiziunii Române (TVR), Alexandru Sasu.
TVR ar putea începe retransmisia pe teritoriul Republicii Moldova în curând
(Foto: 1235.ro)

Interlocutorii au vorbit despre piaţa televiziunii din Republica Moldova şi România, experienţa României privind dezvoltarea televiziunii publice. 

Preşedintele TVR a spus că televiziunea publică este un pilon important în construcţia democraţiei. În context, el a menţionat că îşi doreşte ca cetăţenii Republicii Moldova să aibă acces şi la informaţiile din România.

Vlad Filat  a precizat că piaţa televiziunii din Republica Moldova este în continuă dezvoltare, la Chişinău fiind lansate recent noi posturi TV. „Cetăţenii Republicii Moldova trebuie să aibă acces la informaţie din diferite surse. În acest context, mai multe surse de informare, inclusiv posturi TV, pe teritoriul ţării sînt binevenite”, a precizat Vlad Filat.

UNIMEDIA precizează că  transmisiunea TVR1 în Republica Moldova a fost sistată din 27 septembrie 2007, în urma deciziilor luate de Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) din Republica Moldova. Televiziunea Română avea licenţă de retransmiterea programelor TVR1 pe frecvenţa de stat nr. 2 valabilă până în 2011.

Sursa: UNIMEDIA 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub