ora: 08:23, 16 noi 2009 7705
Autor: Redactia UNIMEDIA

(video) În atenţia Comisiei de anchetare a evenimentelor din 7 aprilie: Imagini privind arborarea Tricolorului


(video) În atenţia Comisiei de anchetare a evenimentelor din 7 aprilie: Imagini privind arborarea Tricolorului
Foto: Blogul lui Andrei Benimeţchii
Zilele acestea am comemorat eroul naţional Gheorghe Ghimpu care la 27 aprilie 1990 a dat jos drapelul sovietic şi a arborat Tricolorul pe clădirea Parlamentului, actualmente Preşedenţia Republicii Moldova. Mi-am amintit de arborarea Tricolorului pe aceeaşi clădirea la 7 aprilie 2009 de un grup de persoane necunoscute.

Gestul a fost condamnat deoarece a condus la tensionarea relaţiilor dintre Republica Moldova şi România, acesta fiind principalul argument al autorităţilor comuniste de atunci pentru a învinui statul român de tentativă de lovitură de stat. Totuşi care este misterul Tricolorului din 7 aprilie? A fost arborarea Tricolorului un gest emoţional de exprimare patriotică sau un element dintr-un scenariu conspirativ.

Vezi materialele video.

Imaginile video prezentate mai jos pot facilita răspunsul la întrebarea anterioară şi necesită atenţia Comisiei de anchetă pentru elucidarea cauzelor şi consecinţelor evenimentelor de după 5 aprilie 2009.

În primul material video este vorba de o discuţie dintre un grup de tineri, care urcând pe scări intenţionează să arboreze  “steagul românesc - tricolor”, după cum s-au exprimat. Discuţia dintre aceştia pare a fi o comunicare înflăcărată dintre persoane care împărtăşesc acelaşi sentiment naţional. În imagini poate fi văzut un angajat al Direcţiei Generale Pază de Stat din cadrul Ministerului de Interne, care, însă stă pasiv şi nu acţionează în niciun fel.Al doilea material video prezintă un grup format din 7 persoane, care se află deasupra Preşedenţiei. Întrebarea care apare este dacă grupul de persoane din imagini e tot acelaşi ca în materialul video anterior.

O persoană ţine în mână Tricolorul, iar în vârf o ţesătură albă (ar putea însemna cererea de pace sau predare).Nu se cunoaşte cu exactitate dacă anume persoana din imagini a arborat Tricolorul deasupra Preşedenţiei, deoarece din imaginile apărute ulterior se vede că Tricolorul plasat pe batiment nu are pânză albă în vârf, în schimb are hampa din lemn la fel ca drapelul ţinut în imagini de persoana îmbrăcată în haină albă.


Sursa: Blogul lui Andrei Benimeţchii


Sursa:  Captură foto de pe materialul video

Atenţie la data şi ora când au fost făcute fotografiile

Ceea ce poate fi constatat este că imaginile video cu tinerii aflaţi deasupra Preşedenţiei au fost făcute în jurul orei 14 cu puţin timp după ce a fost plasat drapelul UE. Aceasta poate fi explicat prin faptul că o imagine din fotografiile postate pe internet de A. Benimeţchii este realizată la ora 13:51 şi prezintă acei tineri deasupra clădirii (datele furnizate de ACDSee).

O altă imagine făcută cu acelaşi aparat foto (Canon Eos Digital Rebel XT) şi plasată pe internet de A. Benimeţchii, arată că drapelul UE a fost plasat pe batimentul Preşedenţiei de Ion Galaţchi şi Dragoş Musteaţă la ora 13:46 (!). O imagine făcută de acelaşi fotograf prezintă Tricolorul alături de drapelul Uniunii Europene pe batimentul Preşedenţiei cu ora realizării - 14.10. Vezi imaginea de mai jos!


Print ACDSee cu indicare zoom şi timpul fotografierii

Nu pretind a face o investigaţie autentică, dar consider necesar de a atrage atenţia asupra momentului arborării Tricolorului, deoarece aceasta ar putea fi decisiv în procesul de elucidare a evenimentelor din 7 aprilie 2009. Materialele în original vor fi transmise Comisiei de anchetă spre verificare.

P.S. Imaginile video au fost găsite în procesul realizării filmului “Adevărul despre 7 aprilie”, iar imaginile foto au fost preluate de pe blogul lui Andrei Benimeţchii.

Sursa: Blogul lui Ion Bargan

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • 0 (0)
  Am privit imaginile si dacă sincer sunt unele intrebări care apar. Cu ochiul liber se observă că tricolorul ţinut în mîini este mai mic ca cel amplasat pe batiment (a se vedea şi diferenţa faţă de cel al UE) şi calitatea este mai bună a celui de pe batiment.
 • 0 (0)
  va legatzi de orice acum.,.,.,.,.,.,. totul aici e o prostie in articolul asta.,.,.,.,.,.,.,.,.
 • 0 (0)
  SUPER!
  bravo!!!
 • 0 (0)
  AUZIZI bizulika, comunistii au facut prostie ca au organizat asta shi ca neau invinuit pi noi tineretu nustiu ce filat chistaca numa ca oameniii de virsta sa aiba ura pe ai dar eu is sigur adevaru esa la iveala shi comunistii o sa vada ca ei singuri is o prostie .........
 • 0 (0)
  ce nu nui clar ca o organizat comunisti,de la comunisti pot sa te astepti totul,daca au batut minori si studenti,si au violat studentele,si au omorit tineri,ce nui clar,fara dovezi de acestia trebu de tras la raspundere fie care mortolog de comunis,bagamiash pu.. in capu lor
 • 0 (0)
  si dracii acestia cu batistele pe bot,de la academia de politie,trebu numai dechit tras la raspundere,ei is sacalii lu voronin
 • 0 (0)
  Arborarea celor doaua straguri pe batimentul presedentiei si a parlamentului poate ca si au fost organizate de comunisti, dar nu fara ajutorul romanasilor nostri.

×
VoxReport
 
Căutare
Login
Top taguri