(video) În atenţia Comisiei de anchetare a evenimentelor din 7 aprilie: Imagini privind arborarea Tricolorului

Zilele acestea am comemorat eroul naţional Gheorghe Ghimpu care la 27 aprilie 1990 a dat jos drapelul sovietic şi a arborat Tricolorul pe clădirea Parlamentului, actualmente Preşedenţia Republicii Moldova. Mi-am amintit de arborarea Tricolorului pe aceeaşi clădirea la 7 aprilie 2009 de un grup de persoane necunoscute.
(video) În atenţia Comisiei de anchetare a evenimentelor din 7 aprilie: Imagini privind arborarea Tricolorului
(Foto: Blogul lui Andrei Benimeţchii)

Gestul a fost condamnat deoarece a condus la tensionarea relaţiilor dintre Republica Moldova şi România, acesta fiind principalul argument al autorităţilor comuniste de atunci pentru a învinui statul român de tentativă de lovitură de stat. Totuşi care este misterul Tricolorului din 7 aprilie? A fost arborarea Tricolorului un gest emoţional de exprimare patriotică sau un element dintr-un scenariu conspirativ.

Vezi materialele video.

Imaginile video prezentate mai jos pot facilita răspunsul la întrebarea anterioară şi necesită atenţia Comisiei de anchetă pentru elucidarea cauzelor şi consecinţelor evenimentelor de după 5 aprilie 2009.

În primul material video este vorba de o discuţie dintre un grup de tineri, care urcând pe scări intenţionează să arboreze  “steagul românesc - tricolor”, după cum s-au exprimat. Discuţia dintre aceştia pare a fi o comunicare înflăcărată dintre persoane care împărtăşesc acelaşi sentiment naţional. În imagini poate fi văzut un angajat al Direcţiei Generale Pază de Stat din cadrul Ministerului de Interne, care, însă stă pasiv şi nu acţionează în niciun fel.Al doilea material video prezintă un grup format din 7 persoane, care se află deasupra Preşedenţiei. Întrebarea care apare este dacă grupul de persoane din imagini e tot acelaşi ca în materialul video anterior.

O persoană ţine în mână Tricolorul, iar în vârf o ţesătură albă (ar putea însemna cererea de pace sau predare).Nu se cunoaşte cu exactitate dacă anume persoana din imagini a arborat Tricolorul deasupra Preşedenţiei, deoarece din imaginile apărute ulterior se vede că Tricolorul plasat pe batiment nu are pânză albă în vârf, în schimb are hampa din lemn la fel ca drapelul ţinut în imagini de persoana îmbrăcată în haină albă.


Sursa: Blogul lui Andrei Benimeţchii


Sursa:  Captură foto de pe materialul video

Atenţie la data şi ora când au fost făcute fotografiile

Ceea ce poate fi constatat este că imaginile video cu tinerii aflaţi deasupra Preşedenţiei au fost făcute în jurul orei 14 cu puţin timp după ce a fost plasat drapelul UE. Aceasta poate fi explicat prin faptul că o imagine din fotografiile postate pe internet de A. Benimeţchii este realizată la ora 13:51 şi prezintă acei tineri deasupra clădirii (datele furnizate de ACDSee).

O altă imagine făcută cu acelaşi aparat foto (Canon Eos Digital Rebel XT) şi plasată pe internet de A. Benimeţchii, arată că drapelul UE a fost plasat pe batimentul Preşedenţiei de Ion Galaţchi şi Dragoş Musteaţă la ora 13:46 (!). O imagine făcută de acelaşi fotograf prezintă Tricolorul alături de drapelul Uniunii Europene pe batimentul Preşedenţiei cu ora realizării - 14.10. Vezi imaginea de mai jos!


Print ACDSee cu indicare zoom şi timpul fotografierii

Nu pretind a face o investigaţie autentică, dar consider necesar de a atrage atenţia asupra momentului arborării Tricolorului, deoarece aceasta ar putea fi decisiv în procesul de elucidare a evenimentelor din 7 aprilie 2009. Materialele în original vor fi transmise Comisiei de anchetă spre verificare.

P.S. Imaginile video au fost găsite în procesul realizării filmului “Adevărul despre 7 aprilie”, iar imaginile foto au fost preluate de pe blogul lui Andrei Benimeţchii.

Sursa: Blogul lui Ion Bargan

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub