ora: 10:20, 07 apr 2009 35092 76 Autor: Redactia UNIMEDIA

(FOTO, VIDEO) 30 000 de protestatari au spart uşile Parlamentului şi ale Preşedinţiei


(FOTO, VIDEO) 30 000 de protestatari au spart uşile Parlamentului şi ale Preşedinţiei
(UPDATE: 14:15) Acţiuni de protest se organizează şi în alte localităţi din Republica Moldova. Avem o informaţie confirmată că tinerii din Ungheni au ieşit şi ei în stradă.

(UPDATE: 14:09) Din sediul Parlamentului şi a Preşedinţiei au fost aruncate grenade cu gaze lacrimogene, pentru a dispersa protestatarii.

UPDATE: 14:06) Liderii politici din opoziţie invită protestatarii să vină în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde au instalat boxe. Urechean, Filat şi Ghimpu au declarat că vor semna o Rezoluţie către Comisia Electorală Centrală, prin care se va cere anularea alegerilor parlamentare.

(UPDATE: 13:53) Mulţimea se îndreaptă spre intrarea în Preşedinţie.

(UPDATE: 13:49) Poliţişti în civil împroaşcă cu gaze lacrimogene în protestatari.

(UPDATE: 13:37) Obiectele scoase din incinta Parlamentului au fost incendiate. În faţa legislativului este acum un foc şi un fum uriaş. FOTO noi găsiţi aici.

(UPDATE: 13:25) Tinerii au spart uşile Parlamentului şi scot de acolo diferite obiecte.

(UPDATE: 13:10) Din surse neoficiale, alte sute de tineri vin din toate zonele Republicii Moldova la Chişinău.

(UPDATE: 13:00) O altă maşină a pompierilor a venit în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi a împroşcat protestatarii cu apă. Protestatarii au zmuls jetul de la pompieri. Poliţia împroaşcă protestatarii cu substanţă albă şi verde.

(UPDATE: 13:00)
A fost distrusă uşa la intrarea în Preşedinţie de către protestatari. Vedeţi în interiorul ştirii şi imagini video.

(UPDATE: 12:55) Protestatarii şi poliţia se bat între ei. Zeci de tineri sunt răniţi. Sute de pietre zboară spre Preşedinţie şi în poliţie.

(UPDATE: 12:50) Sute de poliţişti au intrat în forţă între protestatari şi i-au împins de pe scările Preşedinţiei şi a Parlamentului. Acum protestatarii sunt pe bld. Ştefan cel Mare şi Sfânt. Altercaţii dure între poliţie şi protestari. Cele 30 000 de protestatari s-au aşezat pe stradă pentru ca să nu poată fi împinşi de acolo.

(UPDATE: 12:38) O maşină cu pompieri a venit ca să împroaşte protestatarii. Tinerii au aruncat cu pietre în maşină şi au distrus sticlele. Ulterior, maşina pompierilor s-a retras.

(UPDATE: 12:03) Sute de poliţişti cu căşti pe faţă şi bastoane înconjoară Preşedinţia. Protestatarii au aruncat spart două geamuri de la Preşedinţie.

(UPDATE: 11:56) Au fost adăugate imagini foto în interiorul ştirii. Aici puteţi găsi o galerie foto de la faţa locului.

(UPDATE: 11:54) Tinerii aruncă cu ouă şi pietre în Preşedinţie. Au loc altercaţii între poliţişti şi protestatari.

(UPDATE: 11:46) Câteva autobuze cu studenţi basarabeni din Iaşi se pornesc spre Chişinău. Aceştia planifică ca să ajungă la Chişinău după orele mesei.


(UPDATE: 11:40) Tinerii aruncă cu tot ce au în direcţia Preşedinţiei – flori, sticle din plastic, hârtii etc.(UPDATE: 11:35) Mulţimea a forţat scutul poliţiştilor şi este acum lângă uşile Parlamentului şi ale Preşedinţiei. O gălăgie infernală.

(UPDATE: 11:31) Gheorghe Papuc, ministrul afacerilor interne, a intrat acum în sediul Preşedinţiei.(UPDATE: 11:23) Manifestanţii se mişcă din zona Preşedinţiei către Parlament. Între timp, pe str. Şciusev au trecut 4 autobuze pline cu soldaţi, care se îndreaptă spre protestatari.

(UPDATE: 11:08) Protestatarii au urcat pe scările Preşedinţiei şi au ajuns până la uşa de la intrare. Poliţia aproape că nu este prezentă la acţiunea de protest.
(UPDATE: 10:55) Protestatarii scandează “Jos comuniştii” în faţa Parlamentului şi “Jos Voronin” în faţa Preşedinţiei.

(UPDATE: 10:50) Cele circa 8000 de protestatari se îndreaptă spre Preşedinţia Republicii Moldova.

(UPDATE: 10:42) În ju de 1000 de tineri vin pe bld. Ştefan cel Mare şi Sfânt direct în Piaţa Marii Adunări Naţonale. După primele calcule, protestul de azi ar putea se depăşească ca intensitate acţiunea de protest de ieri.

(UPDATE: 10:37) Grupuri compacte de tineri vin din toate părţile în PMAN. În acest moment, s-au adunat în jur de 7000 de persoane. Unul dintre protestatari a arborat drapelul Republicii Moldova în faţa Guvernului.

(UPDATE: 10:30) La acţiunea de protest s-au alăturat şi mai mulţi oameni politici, printre care au fost observaţi Chiril Lucinschi şi Oazu Nantoi de la Partidul Democrat din Moldova (PDM), Mihai Godea, Călin Vieru şi Iurie Leancă de la Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM).

(UPDATE: 10:28) Mulţimea a blocat circulaţia transportului pe bld. Ştefan cel Mare şi Sfânt şi scandează “Vrem alegeri repetate!” şi “Jos comuniştii!”

(UPDATE: 10:21) În acest moment, peste 5000 de persoane s-au adunat în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi cer organizarea repetată a alegerilor parlamentare acuzând guvernarea comunistă de fraudarea votului din 5 aprilie.

Sursa: UNIMEDIA

Comentarii (76)
 • 0 (0)
  foarte bine......sa vina cit mai multi sa luptam pt tara ca numai noi putem aduce schimbarea in Republica Moldova
 • 0 (0)
  BRAVO!!!!


  JOS comunismul! JOS voronin!


  LIBERTATEA!
 • 0 (0)
  noi suntem puterea!!!!!
 • 0 (0)
  Poti face proteste cit duce trenul, dar ce folos cind opozitia singura s-a ucis pe ea, numai sa auzi ce adeclarat Filat intr-un cerc restrins de oameni:
  "Eu m-as simti bine si in opozitie, mai ales acum cind e criza, ce folos sa guvernezi acum cind e greu, eu mai am bani si pentru alegerile viitoare."
 • 0 (0)
  Cei care nu sunt în Moldova ca să participe la proteste pot asculta în direct ceea ce se întâmplă în PMAN:
  http://87.248.162.116:8000 /listen.pls
 • 0 (0)
  Bravo!!!
  Tineti-o tot asa, pina ingropam regimul comunist.
  P.S. As iesi cu mare placere in piata, dar am copil mic, asa ca va sustin din toata inima.
 • 0 (0)
  Eu vreau sa il vad pe Harcea cewl destept acum,sa mearga in piata intre toata lumea aceea si sa spuna ce are de spus,in fata la toti,cred ca ar avea loc un ritual ce e caracteristic tarilor musulmane !!! :) ))
 • 0 (0)
  E fantastic ce se intampla! Jos comunismul!
 • 0 (0)
  provocarile din partea comunistilor au inceput deja, dar noua nu trebuie sa ne fie frica...noi suntem forta, noi suntem mai puternici ca ei!!!!
 • 0 (0)
  bravo tinerilor!!! suneti bravo pentru atitudinea voastra!!! Jos comunistii!!!
 • 0 (0)
  S-a terminat cu opozitia atunci cind noi pseudo-liberalii am sustinut ca suntem opozitia, de fapt trebuia de luat cu noi si PDM pentru ai mai tia din forta lui vorosca.
  Am facut o prostie iar acum e tirziu.
 • 0 (0)
  Harcea e deja in piata, provocatorii nu mai stau pe net, au treaba in teritoriu
 • 0 (0)
  BRAVO.
  Jos comunistii si speram sa nu fie inchise site-ruile de opozitie.
 • 0 (0)
  Sunt impresionat de reactia tinerilor!

  Sunteti BRAVO si aveti misiunea de a va apara LIBERTATEA si a trai la voi acasa fara frica!!!

  Demonstrati ca nu sunteti robii regimului minciunos!!!

  Europa va sustine!!!
 • 0 (0)
  tinerii sunt absolut admirabili si nu incetez sa ma mir de atitudinea lor de luptatori! Dar fara o coordonare a liderilor de opozitie lucrul asta se va stinge de la sine! Comunistii sunt organizati, asa trebuie si opozitia sa fie! Comunistii vor face provocari, intimidari...! de ce nu aduc liberalii nostri nite microfoane , boxe, aparatura, corturi...sa ia lumea cuvantul, sa protesteze..etc! Off...ce lideri de opozitie cacaciosi, care nu-si merita electoratul!
 • 0 (0)
  Efortul isi arata roadele dupa ce o persoana refuza sa se opreasca...si noi nu ne vom opri in fata la nici un obstacol, vom merge inainte, vom lupta ca sa scapam de comunisti, de nedreptate, de asupriri si ilegalitati...
 • 0 (0)
  Curaj tinerilor basarabeni!!!noi moldovenii de peste hotare suntem cu voi! Jos comunistii!!!!!!!
 • 0 (0)
  ai dreptate CetateanX ,plua la asta ieri erau o multume de politisti in civil ... azi sunt sigur ca e la fel
 • 0 (0)
  Ce folos ca noi tinerii sintem bravo daca oricum noi sintem folositi ca carne vie. Uitativa la cine din listele electorale printre primii au fost cu adevarat tineri capabili, la nimeni. Asa ca nimeni la moment nu merita din partide sa aceada in parlament.
  Daca nu ma gresesc doar PCRM vor avea tineri cu adevarat in parlament.
  Asa ca schimbarea e de fapt doar la nivel de cuvinte.
 • 0 (0)
  Bravo fratilor. Imi doresc foarte mult sa fiu si eu intre rindurile voastre in aceste clipe tensionate, care fac ca sa se trezeasca POPORUL MOLDAV, din hibernare (Desteapta-te Romine din somnul cel de ....). Municipiul Balti va sustine si este gata in orice clipa sa se alature la rindurile d-stra, ca sa scapam odata si pentru totdeauna de aceasta guvernare care umileste drepturile cetatenilor
 • 0 (0)
  Cara-te jegosule in PCRM-ul matii de aici, cacanar nenorocit...(draganenco)

  Moldoveni ! nu mai frecati menta pe forum...
  Libertatea adevarata va asteapta s-o cistigati in strada.....

 • 0 (0)
  oameni buni nu va dati provocarilor si aveti grija ce strigati si ce faceti, nu va dedati violentei ca securistii atit asteapta: sa ne bage la racoare.
 • 0 (0)
  Din pacate acum nu pot fi la Chisinau... Dar diseara la ora 18.00 in Cimislia vor fi proteste contra comunistilor... Tinerilor din toata Moldova... Unitiva pentru libertatea voastra si a noastra!
 • 0 (0)
  bai idiotule de Stalinus eu sunt membru PLDM dar sincer imi pare deja rau de asta cind vezi ce prostii fac asa numitii opozitionari.
  Si tre sa-ti dai seama ca tinerii intr-adevar sunt folositi ca o hirtie de viceu.
 • 0 (0)
  Securistii nu vor putea face nimic contra la atitea oameni... Ei stiu ca o sa fie calcati in picioare!
 • 0 (0)
  Toata lumea in strada! In toate orasele! Intrati in parlament, in presedintie, guvern, in primarii!
 • 0 (0)
  ce cauta lucinschi acolo ???? ce cauta partidul democrat??? ce cauta mafiotii acestia???? ei sunt comunisti !!
 • 0 (0)
  Trebuie de intrat in PARLAMENT si de asezat pe scaunele deputatilor ...sa vedem ne vor da afara sau nu!!! Jos Comunistii ...jos Oparitii...
 • 0 (0)
  draconenco esti nu dragonenco
  probabil esti membru a pu..ii,nu a PDLM,si esti folosita pe baza de prezervativ al jigodiilor comuniste
  Moarte comunistilor
 • 0 (0)
  Si undes liderii??
  Urechean ieri a declarat ca numai peste citeva zile va da un raspuns. Pai cum adica, sa vedem intii cite mandate ne dau, poate nici nu merita de iesit in piata??
  Deci toata lupta a fost pentru mandate, si atyt??

  Unde sinteti voi eroilor, salvatorii natiei?

  De la inceput era clar, dreapta nu vrea sa fie unita. Poporul isi merita conducerea.

  Daca vor o schimbare, dreapta trebuie sa iasa cu propunerea de a consolida opozitia si a cere anticipatele. asta e unica solutie.
 • 0 (0)
  Admirabil !

  Exemplu dat de catre tineri babalacilor fricosi si retrograzi !

  Jos Comunismul !
  Unire cu Romania !
 • 0 (0)
  URAAAAAAAAAAAA

  Unire

  Ascultati live protestul din Chisinau http://87.248.162.116:8000/lis ten.pls
 • 0 (0)
  DACA NE-AM PORNIT - TREBUIE SA MERGEM PANA LA URMA! DE ALTA, IN ZADAR SUTELE DE JERTFE...
  JOS cOMUNISTII!!!!!!
 • 0 (0)
  eu sunt de la sudul moldovei de la mine de la liceu sau dus 4 masini pline la chisinau la protest degrama ne pornim si noi atineti'va comunistilor venim si noiii!!!!!!!!!!!!!!!
 • 0 (0)
  Deja se incep provocarile.
  De ce sa scoata obiectele din parlament??

  Cred ca sint si securisti printre mnanifestanti, care au sa incerce sa provoace masa de oameni. si la urma au sa ii puna intr-o lumina proasta.
  Nu va dati la provocari!!!!!
 • 0 (0)
  Deja se incep provocarile.
  De ce sa scoata obiectele din parlament??

  Cred ca sint si securisti printre mnanifestanti, care au sa incerce sa provoace masa de oameni. si la urma au sa ii puna intr-o lumina proasta.
  Nu va dati la provocari!!!!!
 • 0 (0)
  eu sunt de la sudul moldovei de la mine de la liceu sau dus 4 masini pline la chisinau la protest degrama ne pornim si noi atineti'va comunistilor venim si noiii!!!!!!!!!!!!!!!
 • 0 (0)
  Deja se incep provocarile.
  De ce sa scoata obiectele din parlament??

  Cred ca sint si securisti printre mnanifestanti, care au sa incerce sa provoace masa de oameni. si la urma au sa ii puna intr-o lumina proasta.
  Nu va dati la provocari!!!!!
 • 0 (0)
  e jocul comunistilor. de ce nu a mers netul o zi intreaga? iar la serviciul tehnic e lasat pe robot? de ce au fost blocate unimedia, si jurnaltv, asta e democratia la care pretinde astia de sus. Opozitia nu are nici o vina, eu, am fost martor personal, la apelul lor de a manifesta pasnic si non-violent. Nu a fost nimeni ucis acolo ieri, de ce se manipuleaza in cel mai grosolan mod. De ce nu a intervenit armata, iar popierii la parlament au intarziat atat de mult. Multi provocatori sunt chiar chemati de PCRM, ca mai tarziu sa aiba pe cine da vina.
 • 0 (0)
  Dobitoci si vandali. V-au intoxicat mintile romanii. Prostilor, sunteti instrument in manile romanilor.
 • 0 (0)
  Unimedia, de ce ati fost blocati? ati primit vreo explicatie? veti mai fi blocati si zilele urmatoare? poate va gazduiti temporar in alta parte cum a facuto protv.md, sau mutat pe stirileprotv.ro. Astept raspuns. Va rog
 • 0 (0)
  Ca un sef de Stat in loc sa iasa in fatza multimei si sa zica ne sustina el sta umflatu si ride de noi, nui pasa de nimic, din contra cheama fortzele armate...
 • 0 (0)
  toti cei care au instigat la violenta sunt ai comunistilor !!! nu picati in plasa fratilor! protestati pasnic !!! nu va lasati instigati la violenta!!! ei anume au facut actele acelea de violenta si distrugere. moldova 1 i-a filmat si nu a difuzat decat cum tinerii vandalizau parlamentul si cum beau din sticle de vin !!!! nu picati in plasa comunistilor care detin cele mai performante tehnici de manipulare !!! fiti pasnici !!!cantati, scandati, dar nu faceti violenta !! totul ieri a fost regizat de voronin, sa aiba cum manipula poporul !
 • 0 (0)
  bre da de ce oare cunosc scenariul asta? E clar ca si revolutia noastra tot asa a inceput..si a iesit Ceausescu cu "texte"cu elementele fasciste straine care incearca o lovitura de stat! Nimic nou sub soare! Nu va lasati intimidati fratilor, dar interveniti sa nu se vandalizeze! Iar boii aia de politisti sa nu-i mai provoace....!
 • 0 (0)
  Nu am mai intrat pe sit-urile din Moldova dar ce se intampla ma ingrijoreaza si pe mine.Romanii de aici de unde locuiesc eu privesc evenimentele din Moldova cu indiferenta caracteristica, asa cum si cei cinci romani morti la cutremurul din Italia sau altul mort in misiunile din Afganista sunt priviti cu ignoranta specifica noua.Eu personal, ca de altfel si o parte dintre cei cu care am mai discutat, nu intelegem ce vor acesti huligani care vandalizeaza institutii si, care-si mai spun studenti sau tineri scoliti prin Europa.Pai eu ce sa spun de nemultumirile acestora cand mi-am platit scoala din banii proprii muncind si achitand taxa cu taxa iar acesti indivizi, vin in Romania la scoala moaca, adica pe gratis din banii contribuabilului roman si tot ei sunt nemultumiti.Stiu ei cati romani si-au dorit sa faca o scoala din banii statului si nu au avut posibilitati, acestia ce sa mai zica ??????????????? La asta sa va chibzuiti, mai fratilor! Si cand ma mai gandesc ca prin partidele, zise de opozitie, sunt numai din acesti, va las pe voi sa ganditi.
 • 0 (0)
  Bre fratilor...nu-mi vine sa cred cat de slab s-au comportat la negocierile cu Voronin! SE dezvinovateau ca elevii prinsi la fumat carora li se zice ca dau foc la wc!:))) dar cui dau ei explicatii? in fata cui se dezvinovatesc? si care lovitura de stat? CARE STAT? asta politienesc si organizat pentru sp[alarea creierilor? pai daca e sa spunem atunci DA..tinerii din PMAN au dat o lovitura STATULUI creat de Voronin!
 • 0 (0)
  hai hai ...lutzi..lasa propaganda asta si nu mai tot intoxicati internetul pe care nu puteti sa-l stapaniti! si tot ce nu puteti stapani ori blocati ori incercati sa-l distrugeti! NU intelegeti ca NU SE MAI POATE ASA?
 • 0 (0)
  da bravo, v-ati purtat ca o turna de animale fara cuget. a-ti distrus totul ce va stat in cale fara a tine cont de faptul ca totul va trebui de reparat din banii publici, care la sigur va constitui o suma impunatoare.
  si unde ma rog a fost provocare politiie. spuneti multumasc ca nu au interveni in maniera lor specifica, caci de altfel aseara multi din voi era in reanimati si foarte multi parintii isi gaseau copii prin spitale/
  trebuia sa va uitati la voi dintro parte, semanati o natie de barbari care nu are nimic civilizat in ea
  rusine de asa gen de actiuni
 • 0 (0)
  Stefane, vad ca iar insinuezi fara sa dovedesti prin argument ceea ce afirm eu.Spune ce este minciuna din ce am spus eu.Nu e parerea numai a mea, personala, ci si a altor romani de aici din Vaslui.
 • 0 (0)
  "Troika" din opozitie trebuia sa stea acolo cu protestatarii, in fata lor, sa nu-i lase sa intre in Presed. si Parlament!!!! Presedintia si Parlamentul erau devastate si ardeau in timp ce Urecheanu, Filat si Chirtoaca tineau discursuri patriotice in PMAN!!!!
  Nu sunt capabili sa gestioneze aceasta situatie, iar aseara la "In Profunzime" erau speriati si disperati!
  Nu asa se face o revolutie! Am ocupat Presedintia si Parlamentul, gata fratilor, aici stam, fara sa distrugem si fara sa vandalizam!
 • 0 (0)
  eu sa-i demonstrez? DEMONSTREAZA TU! la ce site-uri de internet te-ai uitata bre lutzi...a? si care-i treaba cu "nemultumirile" celor care statul are grija de ei si le da studii gratis? nu vezi ca puti a cuvantare tip Vorosca? acuma incepeti sa rageti pe net ca , vai de mine vandalizari si spargeri care tot pe banul public? prostilor...lasa ca daca il luati pe Oleg la intrebari, reparatitotul gratis!:))))
 • 0 (0)
  si lutzi..eu nu insinuiez nimic..ori estiun comunist scarbos...ori esti un zombi de al lor...! asta e clar!
 • 0 (0)
  Antonescu&CZCodreanu, hai sa ne gandim altfel, "Troika" cum zici tu, au obligatia sa mentina ordinea publica, spune si tu, sunt ei politisti. Eu am fost martor cum au venit ei, si au facut apel la calm, si iau chemat in PAMN, unde am mers si eu. Dar cand ratiunea cedeaza, nu mai ai ce face. Asta e si caracteristic noua, sa dam vina pe cineva.
  Da, exact, daca ar fi o lovitura de stat veritabila, nu ar vandaliza, dar in primul rand nu ar ataca Parlamentul si Guvernul, ci alte institutii, mai practice. Fara Violenta!
 • 0 (0)
  Antonescule esti bravo...si eu am scris de ma dureau maineile , paote se ducea cineva si le spunea la prostii din opozitie sa se puna in fruntea tinrilor care nu au rezistat la provocarile cu furtunle cu apa sau grenade! am inteles ca atunci cand au inceput sa arunce cu grenade, unui baiat pur si simplu i-au zburat hainele de pe el! Normal ca au luat foc cu totii!S-A SATURAT LUMEA oameni buni de comportamentul celor care zica ca "asigura ordinea"!
 • 0 (0)
  derek..poate azi nu mai cade lumea in plasa provocarilor..sipoate ca exista si lideri capabili sa conduca multimea! Oricum..nu vezi ca se incearca deturnarea situatiei de la motivul principal? si ala e MICIUNA de STAT care s-a comis! 1 din 2 oameni au "votat" comunistii! asa ceva e strigator la cer! eu dclar ca toata operatiunea de falsificare e opera lui Tkaciuk impreuna cu SIS-ul ..fara stirea multor oameni..asta ca sa nu "transpire nimic"! pai n-ati vazut ca pana si Voronin avea indoieli inainte de alegeri? da-o dracu de treaba!
 • 0 (0)
  Sunt diferite comentarii si am sa comentez si eu ceva. Pentru Antonescu... gloata ce a vandalizat Parlamentul si Presedentia nu era condusa de "Troika" din opozitie si nici nu era controlabila, "Troika" a incercat de citeva ori dar fara succes, eu am fost acolo si am vazut lucrurile. Toate aceste lucruri sunt bune numai pentru comunisti, astvel ei vor invinui opozitia, vor fi tiriti prin instante astvel in cit acestea sa nu mai arta de dorinta de a verifica fraudarea alegerilor. Cei ce vandalizau nu prea semanau a studenti, ci o gloata de hoti incepatori, care stiau bine ce misiune au pe umeri, altvel nu carau televioare si alte bunuri in toate directiile.
 • 0 (0)
  in 48 de ore a expirat termenul prevazut de legislatie pentru anuntarea rezultatelor alegerilor......
  ce urmeaza?
  CEC-ul incalca legea?
 • 0 (0)
  pai ce sa fac CEC, Maxime..., mia verifica sacii ca sa poata fi renumarati de "opozitie"!:))))) M-au dezamagit ieri cand s-au inalnit cu diavolu rosu! Nu am inteles de ce se justificau! trebuia sa se poarte cu Voronin ca si cu un om de pe strada..pentru ca de maine si pana la urmatoarea investitura in alta functie, este un simplu om...dar ei "Dom Presedinte-n sus, dom Presedinte-n jos! "Voronine adu dovezi si dupa aia incepi sa spui ca noi suntem subversivi"..pana atunci GURA! asta e stilul lui Voronin1 Asa Voronin parca era un tatuc care-si dojenea copiii ca au jucat un fotbal si au spart geamul vecinului! Sper ca azi sa-si revina si sa fie lideri! Si INVALIDARE nu renumarare!
 • 0 (0)
  Bravo, asa le trebuie, mama lor de comunisti!...

  Acum, e Important sa va organizati si sa va cereti
  peste tot drepturile... trebuie neaparat un lider... si cred ca e bun primaru Chirtoaca!
  Nu uitati: COMUNISTII NU VA IARTA!!!!
 • 0 (0)
  Stefane, ce e clar baiete?Nu ma cunosti si faci afirmatii fara suport.Vad ca nu esti departe de cei din piata care vandalizeaza manifestandu-te prin violenta verbala la care te dedai in acest moment.Scuza-ma, dar e imoral sa mai discut cu tine.
 • 0 (0)
  Dobitocul ala de Iura, daca avea si el rabdare si nu trada acuma era Dumnezeul basarabiei! Dar boului i-a trebui kapika si "tara de succes"!
 • 0 (0)
  Oameni buni sa mergem la miting dar sa nu lasam ca sa depaseasca limita ...ca sa prelungeasca distrugerea de eri...ca tot diun bugetul statului va trebui sa ia ca sa repare...si facind daune nu va mai avea nici un efect aceste proteste sai convingem prin multime si minte mai buna ca a lor...Traiasca libertatea liberei exprimari si DREPTATEA sa triumfe...
  NU AVEN NEVOIE DE DAUNE, CI AVEM NEVOIE DE REZULTATE...
  OPRITI OMUL CARE ARE URA IN EL SI LUMINATII MINTEA INTUNECATA DE COMUNISTI ...PROTESTATI LUCRIND LOGIC NU CU FORTA CARE NIMANUI NUI VA ADUCE VIATA LINISTITA...
  JOS COMUNISTII
 • 0 (0)
  scuza-te , scuza-te Lutzi ..si lasa-ne! Iar baiete sa-i spui lui feciora-tu da? off...democratilor!:)))
 • 0 (0)
  StefanRO, doar invingatorii nu sunt judecati,iar cei trei crai de la rasarit , numai a invingatori nu aduceau....erau depasiti de situatie....asta e sigur......
  in mod normal,intr-o tara normala ca Franta sau Grecia asa actiuni intr-adevar ar trebui catalogate de toata lumea drept tentativa de rasturnare a ordinii constitutionale....
  cum la noi nu este tara normala......
  Dar .....asa teoretic e interesanta situatia..... nu s-a respectat termenul legal de anuntare a rezultatelor.......stare urgenta nu s-a bagat.......care va fi justificarea? De ce CEC-ul a incalcat legea?
 • 0 (0)
  Asta e o provocare!!!! Politistii fiind in cladire puteau liber sa tina piept la citeva zeci de tiner inarmati cu pietre ,dar ei special au lasat sa intre tinerii sa vandalizeze ca pe urma sa introduca starea de "situatie exceptionala", ca sa nu poata nimeni protesta impotriva fraudelor si batjocorilor facute de komunisti.Papuc tr sasi dee demisia primul ca nu a putut apara 2 institutii principale de stat. Halal de asa politie RUSINE!!!!
 • 0 (0)
  Am sa va spun ceva, dar va rog sa nu ma injurati, pur si simplu fac o comparatie:
  Rosca intotdeauna statea in fata demonstrantilor si absolut nimeni nu iesea din cuvantul lui!
  Si daca era nevoie, dadea si el in politisti, adica era alaturi de oamenii care veneau pentru el!!!
  Ce fac astia trei? stau 2 ore in piata si 10 la tv?
 • 0 (0)
  nu uitati de "prietenii" tanarului (cu mai multe antecedente penale) acum cateva sapatamni la Chisinau.............ei au fost printre protesatari......+sis-ul...... ... no comment
 • 0 (0)
  Trebuie sa ocupati tv-ul si radioul public,nu are rost sa va intoarceti la parlament si presedintie pentru ca sunt deja cucerite simbol vorbind
  Alugantii pe cripto-comunisti din tara si aveti mare grija ce lideri se ridica dintre voi,e un zvon cum ca Nicolae Dabijdea ar incerca sa faca un FSN(Frontul Salvarii Nationale ca in Bucuresti in `89 ca ion Iliescu),voi il cunoasteti mai bine,eu nu stiu ce sa zic,numai alegetiva cu grija viitorii lideri,ar fi de preferat ca ei sa fie pro-romani si pro-unionisti,dar ar fi vital ca dupa cei alungatii pe cripto-comunisti de la putere/din tara,sa va indreptati in grupuri organizate,in autocare,autobuze,masini spre granita Romaniei si sa o deramati simbolic asa cum nemtii au deramat zidul Berlinului in `89
  Dumnezeu sa binecuvanteze cauza romaneasca
 • 0 (0)
  ai dreptate Maxime daca RM ar fi un stat de drept...acele manifestari erau atacuri la ordinea de stat! Dar RM este o semi-dictatura ..iar oamenii s-au comportat exact ca si cum au vrut sa dea jos o dictatura1 Si acuma politrucii rag ca vai demine distrugeri ..! Dar faptul ca de fiecare data cand cineva voia sa protesteze si veneau mentii si-l ridecau ..aia ce se cheama baaai LUTzi-democratule?:)))
  CEC-ul si toata militienimea e debusolata Maxime., si plus de asta sunt si obisnuiti sa aplice legea doar cand le convine!Iar stare de urgenta nici nu se va baga Maxime ..pentru ca stiu ca daca fac asta s-au ars!:))) totul e un circ regizat! M-a pufnit rasul cand am auzit ca dupa discursul lui Voronin cu "fortele bine platite" s-a bagat informatii despre viata veveritelor!:))) in Romania lumea a fost informata despre ce s-a intamplat prin cele TVR! , Antena 3, Si Realitatea! E jalnic bre Maxime...te caca rasul dar si plansul cu ce manipulari se umbla!
 • 0 (0)
  Am sa solicit tuturor internautilor sa nu recurga la acte de violenta. Sa incetam cu atacurile violente asupra politiei, indiferent de atitudinea lor. Sa nu dam de inteles ca suntem o turma de prosti incontrolabili. De ce sa nu incercam sa fim mai presus si sa ne obtinem scopurile prin asedii non-violente ale institutiilor de stat, asa precum a fost ieri seara mitingul din fata Guvernului. Eu Va indemn pe toti cei ce doresc sa vina in Piata astazi sa nu recurga la nici un act de violenta, sa se comporte civilizat ca sa nu dam motive posturilor TV pro-comuniste sa aduca informatii eronate publicului telespectator din tara si din afara ei. Prin vulgarisme si agresiune nu obtinem nimic.
  Atentie la provocari...ochii in patru. Exista persoane care sunt interesate sa provoace la agresiune o gloata necontrolata. Atentie la acesti indivizi. Noi nu ii cunoastem pe nume inca dar stim ca ei exista si la sigur scopurile lor nu sunt deloc nobile.
  Traiasca Basarabie Libera !!!
 • 0 (0)

  Extraordinar este faptul ca oamenii arata ca le pasa.
  Imi cer scuze daca am spus, sau poate in numele celor care au spus ca "mamaliga nu explodeaza".

  DAR SA STITI CEVA EXTREM DE ESENTIAL:

  NU cladirea presidentiei Rep. Moldova trebuie asediata... .
  NU cladirea parlamentului Rep. Moldova trebuie asediata... .. . .

  DACA TOT ASEDIATI CEVA, ATUNCI TREBUIE ASEDIATA cladirea Televiziunii publice (Moldova 1).

  De ce?
  PENTRU CA OAMENII DIN TOATA TARA, DIN REP. MOLDOVA NU SUNT INFORMATI IN MOD CORECT CU PRIVIRE LA EVENIMENTELE CARE AU AVUT LOC !!!!


  MILIOANE DE EST-MOLDOVENI SUNT MINTITI CU TELEVIZORUL DE MOLDOVA 1, CA ACESTE ACTIUNI ORI SUNT DE MICA AMPLOARE, ORI SUNT ORGANIZATE DE "AGENTI STRAINI" !!!!!!!

  Este absolut jignitor in ce hal a ajuns sa minta comunistii in frunte cu Voronin !!!!!
  - adica Medvedev SE IMPLICA IN TREBURILE INTERNE ALE REP. MOLDOVA (cica suverane) dar tot Rusia acuza Romania ca se implica.... Romania care de fapt NU se implica !!!!

  ESTE ABERANT UNDE SA AJUNS CU MINCIUNA !
  Oare cum pot romanii (vest-moldoevnii) sa se implice in Rep. Moldova cand granita este inchisa intre Rep. Moldov si Romania !!!!

  Oare cum poate sa se implice ROmania cu "agenti secreti" cand nici macar studentii Rep. Moldova nu sunt lasati sa treaca granita INAPOI IN PROPRIA TARA !

  Fara sa faceti cunoscut ADEVARUL si tuturor celorlalti cetateni ai Rep.Moldova, FARA sa faceti cunoscut poporului ce se intampla cu adevarat, demonstratiile nu vor avea si o finalitate care sa merite efortul.

  Trebuie ca INTREAGA POPULATIE A REPUBLICII MOLDOVA SA AFLE ADEVARUL !
  si asta se poate intampla doar daca Moldova1 si-ar face datoria de televiziune nationala !!!

  Dar cat timp este in mana abuzurilor comunistilor si a lui Voronin care o trateaza ca pe proprietatea lor, atunci poporul nu va stii adevarul despre ce se intampla si deci NIMIC NU SE VA SCHIMBA.

  Daca vreti cu adevarat SCHIMBAREA atunci trebuie ca Moldova1 sa transmita echidistant adevarul despre faptele intamplate!

  Altfel nu este decat o portavoce a lui Voronin care cu o nesimtire greu de descris, acuza liderii opozitiei de fapte grave doar ca sa para ca el este cel bun si liderii opozitiei sunt criminali, cand de fapt ADEVARUL ESTE EXACT PE DOS!

 • 0 (0)
  politistii devastau ei singuri sediul presedintiei...
 • 0 (0)
  ati vazut ceau facut din parlament ...astai rusine pentru poporul nostru cui ii trebuia asa ceva ....de ce nu ati fost acei care sa va opriti camarazii care erau inspredistrugere....datorita lor sa dus de la intelesul "protest pasnic" rusine celora care au distrus si celorara care nu au impedicat acestora..rusine..
 • 0 (0)
  Care camarazi???
  Cei trimisi de Voronin si de Tkaciuc, care au intrat liber in presedintie si parlament, si au distrus totul...Ai fost in piata sa vezi ca erau in stare de ebrietate???

  Jos comunistii!!!
 • 0 (0)
  am vazut tineri care au distrus tot si erau si multi printre ei care erau in stare normala...ati fi putut impedica aceste fapte dezastruase...neam facut de rusine ...e rusine ...mare rusine...ma uitam cu mindrie la protest pina a incepe vandalismul care mia dat lacrimi in ochi...
 • 0 (0)
  Si la Cahul tinerii au iesit in strada. S-a filmat si se va transmite la Pro Tv

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri