(FOTO, VIDEO) 30 000 de protestatari au spart uşile Parlamentului şi ale Preşedinţiei

(UPDATE: 14:15) Acţiuni de protest se organizează şi în alte localităţi din Republica Moldova. Avem o informaţie confirmată că tinerii din Ungheni au ieşit şi ei în stradă.

(UPDATE: 14:09) Din sediul Parlamentului şi a Preşedinţiei au fost aruncate grenade cu gaze lacrimogene, pentru a dispersa protestatarii.

UPDATE: 14:06) Liderii politici din opoziţie invită protestatarii să vină în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde au instalat boxe. Urechean, Filat şi Ghimpu au declarat că vor semna o Rezoluţie către Comisia Electorală Centrală, prin care se va cere anularea alegerilor parlamentare.
(FOTO, VIDEO) 30 000 de protestatari au spart uşile Parlamentului şi ale Preşedinţiei

(UPDATE: 13:53) Mulţimea se îndreaptă spre intrarea în Preşedinţie.

(UPDATE: 13:49) Poliţişti în civil împroaşcă cu gaze lacrimogene în protestatari.

(UPDATE: 13:37) Obiectele scoase din incinta Parlamentului au fost incendiate. În faţa legislativului este acum un foc şi un fum uriaş. FOTO noi găsiţi aici.

(UPDATE: 13:25) Tinerii au spart uşile Parlamentului şi scot de acolo diferite obiecte.

(UPDATE: 13:10) Din surse neoficiale, alte sute de tineri vin din toate zonele Republicii Moldova la Chişinău.

(UPDATE: 13:00) O altă maşină a pompierilor a venit în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi a împroşcat protestatarii cu apă. Protestatarii au zmuls jetul de la pompieri. Poliţia împroaşcă protestatarii cu substanţă albă şi verde.

(UPDATE: 13:00)
A fost distrusă uşa la intrarea în Preşedinţie de către protestatari. Vedeţi în interiorul ştirii şi imagini video.

(UPDATE: 12:55) Protestatarii şi poliţia se bat între ei. Zeci de tineri sunt răniţi. Sute de pietre zboară spre Preşedinţie şi în poliţie.

(UPDATE: 12:50) Sute de poliţişti au intrat în forţă între protestatari şi i-au împins de pe scările Preşedinţiei şi a Parlamentului. Acum protestatarii sunt pe bld. Ştefan cel Mare şi Sfânt. Altercaţii dure între poliţie şi protestari. Cele 30 000 de protestatari s-au aşezat pe stradă pentru ca să nu poată fi împinşi de acolo.

(UPDATE: 12:38) O maşină cu pompieri a venit ca să împroaşte protestatarii. Tinerii au aruncat cu pietre în maşină şi au distrus sticlele. Ulterior, maşina pompierilor s-a retras.

(UPDATE: 12:03) Sute de poliţişti cu căşti pe faţă şi bastoane înconjoară Preşedinţia. Protestatarii au aruncat spart două geamuri de la Preşedinţie.

(UPDATE: 11:56) Au fost adăugate imagini foto în interiorul ştirii. Aici puteţi găsi o galerie foto de la faţa locului.

(UPDATE: 11:54) Tinerii aruncă cu ouă şi pietre în Preşedinţie. Au loc altercaţii între poliţişti şi protestatari.

(UPDATE: 11:46) Câteva autobuze cu studenţi basarabeni din Iaşi se pornesc spre Chişinău. Aceştia planifică ca să ajungă la Chişinău după orele mesei.


(UPDATE: 11:40) Tinerii aruncă cu tot ce au în direcţia Preşedinţiei – flori, sticle din plastic, hârtii etc.(UPDATE: 11:35) Mulţimea a forţat scutul poliţiştilor şi este acum lângă uşile Parlamentului şi ale Preşedinţiei. O gălăgie infernală.

(UPDATE: 11:31) Gheorghe Papuc, ministrul afacerilor interne, a intrat acum în sediul Preşedinţiei.(UPDATE: 11:23) Manifestanţii se mişcă din zona Preşedinţiei către Parlament. Între timp, pe str. Şciusev au trecut 4 autobuze pline cu soldaţi, care se îndreaptă spre protestatari.

(UPDATE: 11:08) Protestatarii au urcat pe scările Preşedinţiei şi au ajuns până la uşa de la intrare. Poliţia aproape că nu este prezentă la acţiunea de protest.
(UPDATE: 10:55) Protestatarii scandează “Jos comuniştii” în faţa Parlamentului şi “Jos Voronin” în faţa Preşedinţiei.

(UPDATE: 10:50) Cele circa 8000 de protestatari se îndreaptă spre Preşedinţia Republicii Moldova.

(UPDATE: 10:42) În ju de 1000 de tineri vin pe bld. Ştefan cel Mare şi Sfânt direct în Piaţa Marii Adunări Naţonale. După primele calcule, protestul de azi ar putea se depăşească ca intensitate acţiunea de protest de ieri.

(UPDATE: 10:37) Grupuri compacte de tineri vin din toate părţile în PMAN. În acest moment, s-au adunat în jur de 7000 de persoane. Unul dintre protestatari a arborat drapelul Republicii Moldova în faţa Guvernului.

(UPDATE: 10:30) La acţiunea de protest s-au alăturat şi mai mulţi oameni politici, printre care au fost observaţi Chiril Lucinschi şi Oazu Nantoi de la Partidul Democrat din Moldova (PDM), Mihai Godea, Călin Vieru şi Iurie Leancă de la Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM).

(UPDATE: 10:28) Mulţimea a blocat circulaţia transportului pe bld. Ştefan cel Mare şi Sfânt şi scandează “Vrem alegeri repetate!” şi “Jos comuniştii!”

(UPDATE: 10:21) În acest moment, peste 5000 de persoane s-au adunat în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi cer organizarea repetată a alegerilor parlamentare acuzând guvernarea comunistă de fraudarea votului din 5 aprilie.

Sursa: UNIMEDIA

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub