ora: 05:18, 30 mar 2015 6996 1
Artur Ioniță: Drapelul Moldovei de pe stadionul din Verona mă motivează în plusCel mai bun fotbalist din Moldova din 2014 și singurul jucător din țara noastră care evoluează în unul dintre cele mai puternice campionate de fotbal din lume, Seria A, Artur Ioniță, a acordat un interviu în exclusivitate pentru UNIMEDIA. 

Mijlocașul a răspuns înainte de partida cu Suedia la întrebările reporterilor noștri și a dezvăluit în premieră detalii despre starea sa de sănătate, despre cum s-a adaptat la Verona, care este relația sa cu fanii italieni, despre cum a fost să joci pe San Siro împortiva uneia dintre cele mai mari echipe din lume, dar și despre o mulțime de alte chestii interesante.

Reporter: Artur, povestește-ne te rog cum te-ai adaptat la Verona, cum a decurs perioada de tranziție de la prima ligă din Elveția, la Serie A.

Artur Ioniță: ”M-am adaptat destul de repede, cred că experiența și perioada grea din Elveția m-au învățat multe și m-au făcut mai puternic. Evident, la început nu mă simțeam în apele mele, dat totul s-a schimbat în bine după primele meciuri din campionat.”

R: Cine sunt colegii de la Verona cu care te împaci cel mai bine, care îți sunt cei mai buni prieteni?

A.I. ”Mai apropiat sunt cu Ivan Martic, care a jucat la fel în Elveția, la St. Gallen. Avem aceeași vârstă, am semnat cu Verona aproximativ în aceeași perioadă și mereu avem multe subiecte de discuție.”

R: Care este relația ta cu fanii Veronei, care continuă să te numească ”Regele Artur”?

A.I. ”Relația mea cu suporterii este una foarte bună. Oamenii din Verona trăiesc cu fotbalul de dimineață până seara, au o atârnare deosebită față de jucători. În legătură cu ”Regele Artur”, totul a început din Elveția, când fanii de la Aarau mi-au acordat acest ”titlu”. Doresc să le mulțumesc din nou acestora, pentru felul cum m-au susținut și aclamat la finalul sezonului trecut.”

R: Care este starea ta de sănătate, ți-ai revenit complet după accidentarea din noiembrie? Am vazut ca ai avut careva probleme după ultimele meciuri din campionat.

A.I. ”Din păcate, nu-s refăcut sută la sută. Sunt zile în care am dureri mari, dar, în același timp, se poate întâmpla ca în ziua următoare să fie totul bine. Ceea ce mă îngrijorează, este o accidentare dificilă, pubalgie, în urma căreia trebuie să treacă mult timp pentru a mă reface complet. O soluție pentru această situație este de a mă opera...dar, nici într-un caz nu mă voi opera în timpul sezonului. Prea tare îmi doresc să joc pentru club și selecționată! Voi strânge din dinți și, cu ajutorul medicamentelor, sper să duc sezonul până la capăt.”

R: Cu ceva timp în urmă ați avut un meci important, cu una dintre cele mai bune formații din lume, AC Milan, împotriva căreia ați obținut un rezultat mare, 2-2. Cum te-ai simțit să joci pe San Siro contra unei asemenea echipe și să fii unul dintre cei mai buni jucători de pe teren?

A.I. ”Au fost emoții unice! Un vis devenit realitate de a juca pe San Siro. Cândva, priveam la televizor meciurile echipei AC Milan, iar acum am jucat ca adversar împotriva acestei formații. A fost multă adrenalină și emoții de nedescris.

R: Care sunt obiectivele formației pentru acest final de sezon?

A.I. ”Scopul principal este, după cum a spus-o și conducerea,  să ne salvăm de la retrogradare. Este un sezon foarte greu, dar trebuie să fim cât mai uniți, pentru că a rămas foarte puțin pentru a ne îndeplini acest obiectiv.”

R: Acum că ai petrecut deja câteva luni bune în Italia, ai putea să ne spui la ce visezi, să ajungi la o echipa mare din Serie A, sau să prinzi un transfer în alt campionat de top?

A. I. ”Să fiu sincer, nu visez la nimic, doar țin capul în jos, multă muncă și concentrare maximă asupra echipei. Am contract cu Verona și nu mă gândesc momentan la nimic altceva.”

R: Să vorbim puțin și despre echipa națională. Suporterii sunt cam dezamăgiți după înfrângerea cu Liechtenstein, urmează alte meciuri grele, cum speri să vă revanșați față de fani?

A.I. ”Am menționat des că meciul cu Liechtenstein va fi unul greu și vom lupta până în ultimul minut. Le mulțumesc fanilor că ne-au susținut și îmi cer scuze pentru acel rezultat. Sperăm cu vom obține rezultate mai bune în partidele următoare și ne vom revanșa. Dar, pentru aceasta, e nevoie de multă dăruință și, evident, dorința de a lupta pentru întreaga țară.”

R: Ai vreun mesaj pentru suporterii din Moldova care urmăresc toate meciurile tale cu sufletul la gura?

Vreau să le mulțumesc tuturor celor care mă susțin! Eu promit să muncesc în continuare și să nu-i dezamăgesc. Nu știu cine a pus drapelul Moldovei pe stadionul nostru din Verona, Bentegodi, dar m-a făcut să zâmbesc. Totodată, este o motivație în plus pentru mine de a demonstra că moldovenii se susțin și pot face față la așa nivel.

R: Artur, mulțumim pentru că ai răspuns la întrebările noastre, îți dorim mult succes în continuare și multă sănătate.

A.I. Cu plăcere!


Comentarii (1)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
Alte interviuri
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA