ora: 18:58, 27 mar 2015
Vlad Filat s-a întâlnit Harlem Desir

În dimineaţa zilei de 27 martie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a avut o întrevedere cu secretarul de stat pentru Afaceri Europene al Republicii Franceze, Harlem Desir. Subiectul  discuţiei a vizat un spectru larg de probleme din actualitatea internă a Republicii Moldova, implementarea Acordului de Asociere (AA) dintre UE şi RM, cooperarea regională în chestiuni de securitate, inclusiv energetică şi informaţională, atragerea investiţiilor franceze în economia ţării noastre, accelerarea reformelor pro-europene, situaţia din Găgăuzia şi procesul de negocieri în soluţionarea conflictului transnistrean.

 

Vlad Filat a mulţumit oficialului francez pentru suportul consistent pe care Franţa îl acordă Republicii Moldova, menţionând că prevederile Acordului de Asociere şi celui de Liber Schimb încep a da roade.

 

„Lucrurile se mişcă în direcţia bună. Urmează să accelerăm reformele în justiţie, procuratură; să întreprindem acţiuni energice în combaterea corupţiei; să ajustăm cadrul legal pentru a asigura stabilitatea sistemului financiar-bancar. De asemenea, securitatea energetică şi cea informaţională sunt vitale pentru Republica Moldova. În acest sens, contăm în continuare pe susţinerea partenerilor şi a prietenilor noştri, inclusiv a Republicii Franceze”, a spus Vlad Filat.

 

Liderul PLDM a subliniat că investiţiile franceze în economia Moldovei sunt relevante şi reuşite, care oferă beneficii atât directe, cât şi conexe, iar punerea în aplicare a Acordului de Liber Schimb va consolida legăturile economice între cele două părţi, dar şi va integra treptat Republica Moldova în piaţa internă a UE.

 

În context, Harlem Desir a apreciat că este foarte important ca Moldova şi Franţa să intensifice relaţiile de colaborare pe dimensiunea economică, mai ales pe direcţia energiei regenerabile şi în domeniul agricol, subliniind că sunt mulţi mici întreprinzători francezi care manifestă interes de a investi în Moldova, graţie oportunităţilor pe care le oferă Acordul de Liber Schimb.

 

„În cel mai scurt timp, Franţa va ratifica Acordul de Asociere a RM cu UE. Acest acord este o pârghie importantă, deoarece permite Moldovei să ajungă pe piaţa UE – una dintre cele mai mari din lume, ceea ce va ajuta nu doar în dezvoltarea Moldovei, dar şi va aduce multe beneficii cetăţenilor ţării dumneavoastră. Să ştiţi că Franţa este alături şi va sprijini Republica Moldova în atingerea obiectivului său de apropiere de UE”, a spus oficialul francez.

 

Harlem Desir a menţionat că Primul-ministru al Republicii Franceze, Manuel Valls, doreşte să cunoască şi să descopere Republica Moldova şi, în cel mai scurt timp, va veni la Chişinău.

Interviu
Kaufland - partenerul producătorilor autohtoni în România. Se va întampla și în Republica Moldova? Kaufland - partenerul producătorilor autohtoni în România. Se va întampla și în Republica Moldova?

Despre beneficiile venirii pe piața moldovenescă a companiei germane Kaufland care este cunoscută și populară în rândul consumatorului european, dar și despre care sunt tendințele la nivel de shopping într-un hipermarket aflați în interviul realizat de Ziarul Financiar cu managerul Corporate Affairs şi Comunicare al Kaufland România, Valer Hancaş:

Caricatura
PUB
Privesc.EU
Jurnal de rețete
Expresul
Martor Ocular
Curs valutar
Curs oficial BNM 27 Iunie 2017
MDL:
EUR 1 20.4655 0.0219 EUR:
USD 1 18.3078 -0.0003 USD:
UAH 1 0.7025 -0.0007 UAH:
RON 1 4.4750 0.0027 RON:
RUB 1 0.3100 0.003 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA