ora: 11:36, 26 mar 2015
Vlad Filat a avut o convorbire telefonică cu Joseph Daul

Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat a avut astăzi o discuție telefonică cu Joseph Daul, Președintele Partidului Popular European, care se înscrie în cadrul dialogului permanent stabilit între cei doi lideri.

 

În timpul discuției au fost evocate subiectele principale ale actualității politice interne, inclusiv în contextul geopolitic regional. În special au fost abordate situația din Găgăuzia după alegerile Bașcanului, pregătirile pentru alegerile locale, inclusiv adoptarea legii privind finanțarea partidelor politice, dar și acțiunile ce vor fi întreprinse pentru asigurarea securității informaționale a țării. 

 

Un alt subiect important al convorbirii l-a constituit concluziile Summitului Partidului Popular European desfășurat pe 19 martie la care, împreună cu cei mai importanți lideri europeni, a participat în numele PLDM, Prim-ministrul Chiril Gaburici. În acest context, Președintele Joseph Daul a reînnoit sprijinul pe care PPE îl acordă Partidului Liberal Democrat din Moldova, unicul reprezentant al Moldovei în cea mai mare familie politică europeană.

 

Cei doi lideri au convenit că prioritatea absolută trebuie să fie asigurarea coeziunii țării și continuarea reformelor pentru integrarea europeană. Aceste rezultate nu pot fi atinse decît prin reunirea și nu prin divizarea forțelor politice care împărtășesc același obiectiv.

 

Joseph Daul a menționat că PPE va fi alături de PLDM, ca de altfel așa cum a făcut dintotdeauna, și în timpul apropriatei campanii pentru alegerile locale. 

FORUMUL MASS-MEDIA 2017
Interviu
Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea

Accesibilitatea este punctul de reper în tot ceea ce numim astăzi incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități. Dreptul la un spațiu public accesibil este un drept fundamental prin care pot fi exercitate și celelalte drepturi. Lipsa accesibilizării constituie discriminare, iar asigurarea condițiilor de accesibilitate este necesară nu doar pentru persoanele cu dizabilități, dar și pentru vârstnici, copii, părinți ce își transportă copiii în cărucior sau brațe, femei gravide sau persoane cu o dizabilitate temporară. Astfel, numărul de persoane afectate de lipsa condițiilor de accesibilitate este triplu față de numărul persoanelor cu dizabilități.

Caricatura
PUB
Privesc.EU
Jurnal de rețete
Expresul
ALTFEL.MD - Știri #Altfel
Martor Ocular
Curs valutar
Curs oficial BNM 21 Mai 2018
MDL:
EUR 1 19.6439 0,0439 EUR:
USD 1 16.6741 0,0519 USD:
UAH 1 0.6378 0,0027 UAH:
RON 1 4.2412 0,0094 RON:
RUB 1 0.2681 -0,0001 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA