ora: 11:36, 26 mar 2015
Vlad Filat a avut o convorbire telefonică cu Joseph Daul

Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat a avut astăzi o discuție telefonică cu Joseph Daul, Președintele Partidului Popular European, care se înscrie în cadrul dialogului permanent stabilit între cei doi lideri.

 

În timpul discuției au fost evocate subiectele principale ale actualității politice interne, inclusiv în contextul geopolitic regional. În special au fost abordate situația din Găgăuzia după alegerile Bașcanului, pregătirile pentru alegerile locale, inclusiv adoptarea legii privind finanțarea partidelor politice, dar și acțiunile ce vor fi întreprinse pentru asigurarea securității informaționale a țării. 

 

Un alt subiect important al convorbirii l-a constituit concluziile Summitului Partidului Popular European desfășurat pe 19 martie la care, împreună cu cei mai importanți lideri europeni, a participat în numele PLDM, Prim-ministrul Chiril Gaburici. În acest context, Președintele Joseph Daul a reînnoit sprijinul pe care PPE îl acordă Partidului Liberal Democrat din Moldova, unicul reprezentant al Moldovei în cea mai mare familie politică europeană.

 

Cei doi lideri au convenit că prioritatea absolută trebuie să fie asigurarea coeziunii țării și continuarea reformelor pentru integrarea europeană. Aceste rezultate nu pot fi atinse decît prin reunirea și nu prin divizarea forțelor politice care împărtășesc același obiectiv.

 

Joseph Daul a menționat că PPE va fi alături de PLDM, ca de altfel așa cum a făcut dintotdeauna, și în timpul apropriatei campanii pentru alegerile locale. 

Curtea de Conturi
Interviu
Kaufland - partenerul producătorilor autohtoni în România. Se va întampla și în Republica Moldova? Kaufland - partenerul producătorilor autohtoni în România. Se va întampla și în Republica Moldova?

Despre beneficiile venirii pe piața moldovenescă a companiei germane Kaufland care este cunoscută și populară în rândul consumatorului european, dar și despre care sunt tendințele la nivel de shopping într-un hipermarket aflați în interviul realizat de Ziarul Financiar cu managerul Corporate Affairs şi Comunicare al Kaufland România, Valer Hancaş:

Caricatura
PUB
Privesc.EU
Jurnal de rețete
Expresul
Martor Ocular
Curs valutar
Curs oficial BNM 29 Iunie 2017
MDL:
EUR 1 20.7113 0.1432 EUR:
USD 1 18.2334 -0.029 USD:
UAH 1 0.6993 -0.001 UAH:
RON 1 4.5510 0.045 RON:
RUB 1 0.3060 -0.0038 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA