ora: 11:36, 26 mar 2015
Vlad Filat a avut o convorbire telefonică cu Joseph Daul

Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat a avut astăzi o discuție telefonică cu Joseph Daul, Președintele Partidului Popular European, care se înscrie în cadrul dialogului permanent stabilit între cei doi lideri.

 

În timpul discuției au fost evocate subiectele principale ale actualității politice interne, inclusiv în contextul geopolitic regional. În special au fost abordate situația din Găgăuzia după alegerile Bașcanului, pregătirile pentru alegerile locale, inclusiv adoptarea legii privind finanțarea partidelor politice, dar și acțiunile ce vor fi întreprinse pentru asigurarea securității informaționale a țării. 

 

Un alt subiect important al convorbirii l-a constituit concluziile Summitului Partidului Popular European desfășurat pe 19 martie la care, împreună cu cei mai importanți lideri europeni, a participat în numele PLDM, Prim-ministrul Chiril Gaburici. În acest context, Președintele Joseph Daul a reînnoit sprijinul pe care PPE îl acordă Partidului Liberal Democrat din Moldova, unicul reprezentant al Moldovei în cea mai mare familie politică europeană.

 

Cei doi lideri au convenit că prioritatea absolută trebuie să fie asigurarea coeziunii țării și continuarea reformelor pentru integrarea europeană. Aceste rezultate nu pot fi atinse decît prin reunirea și nu prin divizarea forțelor politice care împărtășesc același obiectiv.

 

Joseph Daul a menționat că PPE va fi alături de PLDM, ca de altfel așa cum a făcut dintotdeauna, și în timpul apropriatei campanii pentru alegerile locale. 

Curtea de Conturi a Republicii Moldova
Caricatura
Privesc.EU
PUB
Interviu
Interviu cu Ruslan Uskov: Dacă părinții nu ți-au cumpărat un post de judecător, participă și câștigă la Concursul Naţional al Tinerilor Jurişti Interviu cu Ruslan Uskov: Dacă părinții nu ți-au cumpărat un post de judecător, participă și câștigă la Concursul Naţional al Tinerilor Jurişti

A doua etapă a Concursului Naţional al Tinerilor Jurişti se va desfăşura sâmbătă, 18 martie 2017. Concursul, organizat de compania de consultanţă „Brodsky Uskov Looper Reed & Partners”, împreună cu ELSA Moldova (Asociaţia Europeană a Studenților la Drept), în parteneriat cu Camera de Comerţ Americană din Moldova (AmCham), este la a doua ediţie.

Ce avantaje oferă concursul pentru tinerii jurişti şi cum putem creşte calitatea specialiştilor din Moldova, am discutat cu iniţiatorul concursului, Ruslan Uskov, managing partner „Brodsky Uskov Looper Reed & Partners”.

Jurnal de rețete
Expresul
Martor Ocular
Perla zilei
Vladimir  Voronin, președintele PCRM Vladimir Voronin, președintele PCRM
Voronin către un deputat: Vă rog să nu violați Parlamentul
Curs valutar
Curs oficial BNM 24 Martie 2017
MDL:
EUR 1 21.0655 -0.0911 EUR:
USD 1 19.5321 -0.0828 USD:
UAH 1 0.7202 -0.0086 UAH:
RON 1 4.6262 -0.0112 RON:
RUB 1 0.3396 0.0018 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA