ora: 11:36, 26 mar 2015
Vlad Filat a avut o convorbire telefonică cu Joseph Daul

Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat a avut astăzi o discuție telefonică cu Joseph Daul, Președintele Partidului Popular European, care se înscrie în cadrul dialogului permanent stabilit între cei doi lideri.

 

În timpul discuției au fost evocate subiectele principale ale actualității politice interne, inclusiv în contextul geopolitic regional. În special au fost abordate situația din Găgăuzia după alegerile Bașcanului, pregătirile pentru alegerile locale, inclusiv adoptarea legii privind finanțarea partidelor politice, dar și acțiunile ce vor fi întreprinse pentru asigurarea securității informaționale a țării. 

 

Un alt subiect important al convorbirii l-a constituit concluziile Summitului Partidului Popular European desfășurat pe 19 martie la care, împreună cu cei mai importanți lideri europeni, a participat în numele PLDM, Prim-ministrul Chiril Gaburici. În acest context, Președintele Joseph Daul a reînnoit sprijinul pe care PPE îl acordă Partidului Liberal Democrat din Moldova, unicul reprezentant al Moldovei în cea mai mare familie politică europeană.

 

Cei doi lideri au convenit că prioritatea absolută trebuie să fie asigurarea coeziunii țării și continuarea reformelor pentru integrarea europeană. Aceste rezultate nu pot fi atinse decît prin reunirea și nu prin divizarea forțelor politice care împărtășesc același obiectiv.

 

Joseph Daul a menționat că PPE va fi alături de PLDM, ca de altfel așa cum a făcut dintotdeauna, și în timpul apropriatei campanii pentru alegerile locale. 

Curtea de Conturi a Republicii Moldova
Caricatura
Privesc.EU
PUB
Interviu
Iulia Iabanji: „Cei care au trecut prin programele ODIMM vor înclina balanța spre bine” Iulia Iabanji: „Cei care au trecut prin programele ODIMM vor înclina balanța spre bine”

Dezvoltarea afacerilor este veriga-cheie în lanțul de procese interdependente, care asigură prosperitatea economică a unei țări şi bunăstarea unei societăţi. Tocmai de aceea, în luna mai 2007, a fost creată ODIMM - Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (binecunoscutele IMM-uri), instituție publică ce contribuie la sporirea competitivităţii economiei naţionale prin susţinerea dezvoltării sectorului IMM. Astăzi, numele ODIMM este cunoscut tuturor celor care doresc să pornească o afacere în Moldova, aici debutanților fiindu-le puse la dispoziție resurse informaționale, de instruire, dar și financiare, inclusiv din bani oferiți de donatori externi, între care UE. Despre ce a făcut și face ODIMM am discutat cu dna

Iulia IABANJI, directoare generală a acestei instituții de la începuturile ei care, prin prisma rezultatelor obținute în acești zece ani, este încrezătoare în viitorul economiei naționale. Pentru că, spune ea, „oamenii care vin la noi sunt minunați”.

Jurnal de rețete
Expresul
Martor Ocular
Perla zilei
Vladimir  Voronin, președintele PCRM Vladimir Voronin, președintele PCRM
Voronin către un deputat: Vă rog să nu violați Parlamentul
Curs valutar
Curs oficial BNM 26 Aprilie 2017
MDL:
EUR 1 21.0378 0.3793 EUR:
USD 1 19.3379 0.0309 USD:
UAH 1 0.7262 0.0109 UAH:
RON 1 4.6485 0.1024 RON:
RUB 1 0.3451 0.002 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA